А готували ви коли-небудь холодець в мультиварці? Якщо немає, то чому б не зробити це, тим більше що такий чудовий прилад зараз є чи не в кожної господині ?! Завдяки своїй герметичності, мультиварка забезпечує для варіння бульйону ідеальні умови: він виходить дуже насиченим і ароматним. Та й час приготування страви скорочується. Якщо ж ви сумніваєтеся, що 2,5 годин для холодцю буде досить, поваріть бульйон трохи довше. Тільки стежте, щоб він не википів! Що ж стосується желирующих властивостей бульйону, звареного на курячих стегенця і свинячій нозі в мультиварці, вони досить високі. Але, за бажанням, ви можете додати в такий холодець чайну ложку желатину, щоб отримати гарантовано чудовий результат.
& nbsp;
Інгредієнти
- Свиняча ніжка – 1 шт .
- Курячі стегенця – 2 шт.
- Яловича рулька – 1 шт.
- Свинина – 300 г
- Цибулина – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Чорний перець – 6 горошин
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – за смаком (мінімум 1,5 ч. Л.)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати мультиварку і інгредієнти для холодцю. Свинячу ніжку ретельно почистити. Морква ретельно вимити і очистити. Часник очистити. Лук, не очищаючи, вимити. Розрізати навпіл або на четвертинки. Крок 2
М'ясо розрубати на кілька частин, ретельно вимити. Покласти в мультиварку, долити питної холодної води до максимальної позначки, встановити режим «Мультіповар», температура 120 ° С, час на 30 хвилин. Крок 3
Відкрити кришку і зняти шумівкою піну з бульйону для холодцю. Посолити за смаком і продовжувати готувати ще 2 години при такому ж режимі. Періодично перевіряти, щоб бульйон НЕ википів. Крок 4
Додати в мультиварку морква, цибуля і корінь петрушки, перець і лавровий лист і готувати ще 2 години при такому ж режимі. Після закінчення варіння вийняти м'ясо і овочі, бульйон процідити. Крок 5
Відокремити м'якоть від кісток і нарізати на невеликі шматочки. Додати подрібнений часник і розкласти по лотках. Влити бульйон і охолодити до кімнатної температури. Накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 4-6 годин. Перед подачею вийняти холодець на тарілку, нарізати на порційні шматки. Окремо подати хрін. Корисна порада
При варінні холодцю в мультиварці можна використовувати не тільки морква і цибуля, але також ароматні коріння, наприклад, селери, петрушки або пастернаку. Блюдо стане значно смачніше.
До речі За однією з версій, холодець в звичному нам вигляді придумали & hellip; французи. Вони довго варили птицю, телятину і кролика на кістки, потім бульйон проціджували, а м'ясо подрібнювали. Після чого з'єднували останні два інгредієнта воєдино і поміщали на холод. Вийшло блюдо французи називали & laquo; галантин & raquo ;, тобто, & laquo; желіровать & raquo ;.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!