Головна хитрість в цьому пирозі – правильно розкачати тісто. Якщо розкотите занадто товсто, воно не просочиться соками начинки. А якщо занадто тонко – соки можуть покинути пиріг і затишно пригоріти на деку. Ні в якому разі не дозволяйте їм цього! Вони вам самі стануть в нагоді …
Інгредієнти
- 2,5 склянки борошна
- 7 г сухих дріжджів
- 1 ч. л. солі
- 1 яйце для змащування
Для начинки:
- 8 стиглих помідорів
- 150 г сиру моцарелла
- 4 великих тонких скибочки сиров'яленому шинки
- оливкова олія« екстра вірджин »
- сіль, мелений чорний перець
Для песто:
- < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> великий пучок базиліка
- 200 мл оливкової олії «екстра вірджин»
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. кедрових горіхів
- 2-3 ст. л. тертого пармезану
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 У великій мисці змішайте 1 склянку теплої води, дріжджі і сіль. Потроху додаючи борошно, замісити тісто, вимішуйте 10 хв. Накрийте теплим рушником і залиште на 30 хв. Потім знову вимісити 5 хв. Залиште тісто, укрите рушником, підходити ще 20 хв. Крок 2 Помідори надсекіте хрест-навхрест, опустіть на 1 хв. в окріп, потім відразу ж в холодну воду; очистіть від шкірки і насіння; наріжте м'якоть маленькими кубиками. Посоліть і залиште на 30 хв. Відкиньте на друшляк і поперчіть. Моццареллу наріжте тонкими кружальцями. Крок 3 Розкачайте тісто у формі прямокутника (товщина тесту 0,5-0,7 см). Викладіть тісто на деко, змащене оливковою олією. Крок 4 На тісто покладіть скибочку шинки, потім шар помідорів і шар моцарелли. Потім знову – шинка, що залишилися помідори і моцарелла. Кожен шар щедро збризкуйте оливковою олією. Зверху прикрийте двома шматочками шинки. З'єднайте краю пирога (він повинен вийти в формі «цеглинки») і змастіть його збитим яйцем. Одним махом переверніть пиріг швом вниз так, щоб нагорі виявилася гладка сторона. Знову змастіть верх пирога збитим яйцем і випікайте при температурі 220 ° С 1 ч. Якщо пиріг сильно зарум'яниться, прикрийте його фольгою. Крок 5 Для песто змішайте масло, горіхи тертий пармезан, базилік і нарізаний часник. Подавайте пиріг нарізаним на шматки в супроводі песто. До речі
Цей пиріг відмінно виходить & laquo; з грузинським акцентом & raquo ;: замініть моццареллу на свіжий і не занадто солоний сулугуні, шинку, не кладіть зовсім. Замість неї подрібніть волоські горіхи зі свіжої кінзою & ndash; і дотримуйтесь вказівок рецепта.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!