Інгредієнти
- масло вершкове – 100 г
- сіль
- молоко – 150 мл
- яйце (жовток) – 1 шт.
- борошно – 2 склянки
- розпушувач – 2 ч. л.
Для начинки:
- масло рослинне – 1 ст. л.
- фарш зі свинини і яловичини – 600 г
- часник великий – 3 зубчики
- терта цедра лайма – 1/2 лайма
- родзинки – 2 ст. л.
- шинка – 100 г
- розмарин – 2 гілочки
- перець болгарський – до смаку
- сіль – за смаком
- паста томатна – 1 ст. л.
- горіхи кедрові – 2 ст. л.
- цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 цибулина
- яблука середнього розміру – 2 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Просіяти борошно, розпушувач і 1 ч. л. солі гіркою на стіл, зробити в вершині поглиблення. Влити туди молоко, додати розм'якшене вершкове масло, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник на 30 хв. Крок 2
Лук очистити, нашаткувати півкільцями. У сковороді розігріти олію. Обсмажити цибулю, 5-6 хв. Крок 3
Шинку нарізати тонкою соломкою, часник очистити і роздавити. Яблуко натерти на крупній тертці. Розмарин вимити, розібрати на листочки. Крок 4
Змішати м'ясний фарш з часником, томатною пастою, цедрою, смаженою цибулею, яблуком, горіхами, родзинками, листочками розмарину. Приправити сіллю і перцем. Крок 5
Розкачати 2/3 тесту в тонкий пласт розміром трохи більший за діаметр використовуваної форми для випічки. Форму змастити маслом, застелити тестом дно і боки. Крок 6
Розігріти духовку до 200 ° С. Викласти на тісто нарізану шинку, зверху розподілити начинку з фаршу, розрівняти лопаткою. Час, що залишився тісто тонко розкачати, накрити пиріг, защипнути краю. Наколоти поверхню пирога вилкою, змастити жовтком. Випікати 50-55 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!