ІТАЛІЙСЬКИЙ М'ясний ПИРІГ

ІТАЛІЙСЬКИЙ М'ясний ПИРІГ

Інгредієнти

  • масло вершкове – 100 г
  • сіль
  • молоко – 150 мл
  • яйце (жовток) – 1 шт.
  • борошно – 2 склянки
  • розпушувач – 2 ч. л.

Для начинки:

  • масло рослинне – 1 ст. л.
  • фарш зі свинини і яловичини – 600 г
  • часник великий – 3 зубчики
  • терта цедра лайма – 1/2 лайма
  • родзинки – 2 ст. л.
  • шинка – 100 г
  • розмарин – 2 гілочки
  • перець болгарський – до смаку
  • сіль – за смаком
  • паста томатна – 1 ст. л.
  • горіхи кедрові – 2 ст. л.
  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 цибулина
  • яблука середнього розміру – 2 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ІТАЛІЙСЬКИЙ М'ясний ПИРІГ

Просіяти борошно, розпушувач і 1 ч. л. солі гіркою на стіл, зробити в вершині поглиблення. Влити туди молоко, додати розм'якшене вершкове масло, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник на 30 хв. Крок 2

ІТАЛІЙСЬКИЙ М'ясний ПИРІГ

Лук очистити, нашаткувати півкільцями. У сковороді розігріти олію. Обсмажити цибулю, 5-6 хв. Крок 3

ІТАЛІЙСЬКИЙ М'ясний ПИРІГ

Шинку нарізати тонкою соломкою, часник очистити і роздавити. Яблуко натерти на крупній тертці. Розмарин вимити, розібрати на листочки. Крок 4

ІТАЛІЙСЬКИЙ М'ясний ПИРІГ

Змішати м'ясний фарш з часником, томатною пастою, цедрою, смаженою цибулею, яблуком, горіхами, родзинками, листочками розмарину. Приправити сіллю і перцем. Крок 5

ІТАЛІЙСЬКИЙ М'ясний ПИРІГ

Розкачати 2/3 тесту в тонкий пласт розміром трохи більший за діаметр використовуваної форми для випічки. Форму змастити маслом, застелити тестом дно і боки. Крок 6

ІТАЛІЙСЬКИЙ М'ясний ПИРІГ

Розігріти духовку до 200 ° С. Викласти на тісто нарізану шинку, зверху розподілити начинку з фаршу, розрівняти лопаткою. Час, що залишився тісто тонко розкачати, накрити пиріг, защипнути краю. Наколоти поверхню пирога вилкою, змастити жовтком. Випікати 50-55 хв.

0/5 (0 Reviews)