Маленькі картопляні котлетки хороші і & nbsp; в & nbsp; якості ситної закуски, і як основне блюдо. Вони точно сподобаються дітям і стануть гідною альтернативою картоплі фрі.
Інгредієнти
- 900 г картоплі
- 150 г шинки або варено-копченого окосту
- 1 ст. л. гірчиці із зернятками
- 3 пера зеленої цибулі
- 1 яйце
- мука
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- 60 г руколи
- 2 ст. л. кедрових горішків
- 5 пір'я зеленої цибулі
- сік 1 лимона
- 100 мл оливкової олії
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Очистіть картопля і & nbsp; відваріть в & nbsp; підсоленій воді до & nbsp; готовності. Злийте воду, трохи підсушіть картоплю. Крок 2
Розімніть картоплю в & nbsp; пюре, додайте гірчицю і & nbsp; злегка збите яйце, приправити сіллю і & nbsp; перцем, перемішайте. Тонко наріжте зелену цибулю і & nbsp; шинку і & nbsp; змішайте з & nbsp; пюре. Крок 3 Розділіть пюре на 18 & nbsp; частин. Змочіть руки водою і & nbsp; сформуйте з пюре круглі котлетки завтовшки близько 2 & nbsp; см. Умочіть котлетки в & nbsp; борошно і & nbsp; струсіть надлишки. Крок 4
Розігрійте масло в & nbsp; сковороді і & nbsp; обсмажте котлетки, по & nbsp; 2 & nbsp; хв. з & nbsp; кожного боку, до рум'яної скоринки. Готові котлетки викладайте на зім'яті паперові рушники, щоб видалити зайвий жир. Крок 5
Покладіть в чашу блендера руколу, кедрові горіхи, нарізану зелену цибулю, влийте лимонний сік і & nbsp; подрібніть. Не вимикаючи блендер, тонкою цівкою влийте оливкова олія. У вас повинен вийти густий, неоднорідний соус. Посоліть і поперчіть. Крок 6 Викладіть котлетки на блюдо і подавайте з соусом і шматочками лимона в якості основного блюда або & nbsp; на & nbsp; закуску.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!