Картопляний пиріг з шинкою

КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ з шинкою

Інгредієнти

  • 700 г картоплі
  • 300 г шинки
  • 200 г готового тіста
  • 300 мл сметани
  • 1 ст . л. вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 зубчики часнику
  • 1 гілочка чебрецю
  • сіль, мелений білий перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ з шинкою

Картопля очистити, нарізати кружальцями завтовшки приблизно 3 мм. Часник очистити і нарізати пластінамі.Ветчіну нарізати тонкими скибочками. Крок 2

КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ з шинкою

У великому сотейнику розігріти сметану з вершковим маслом, додати часник, чебрець і сіль. Покласти нарізану картоплю і готувати на середньому вогні, час від часу обережно перемішуючи, 7 хв. Зняти з вогню і дати охолонути. Влити в сотейник з картоплею збите яйце, обережно перемішати. Крок 3

На присипаної борошном поверхні розкачати тісто в тонкий пласт.Виложіть його в прямокутну форму для випічки так, щоб краї тіста звисали. Крок 4

КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ з шинкою

Укласти 1/3 підготовленого картоплі, зверху – 1/3 шинки. Викласти другу третину картоплі і другу третину шинки. Продовжувати укладати такими ж шарами. Крок 5

КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ з шинкою

Змастити краї тіста злегка збитим яйцем, підтягнути їх до центру і покласти один на інший. Крок 6

КАРТОПЛЯНИЙ ПИРІГ з шинкою

Деко змастити маслом, перекласти на нього пиріг швом вниз, змастити яйцем, зробити зверху проколи виделкою і поставити в розігріту до 180 ° С духовку на 20 хв.

0/5 (0 Reviews)