ПИРІГ з шинкою і винограду

ПИРІГ з шинкою і виноград

Інгредієнти

  • 1 жовток для змазування
  • 1,5 склянки борошна
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 1/2 склянки молока
  • 2 ч. Л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі

Для начинки:

  • 500 г яловичого фаршу
  • 100 г шинки
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. кедрових горішків
  • 1 яблуко
  • невелика гроно винограду без кісточок
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1/2 ч. Л. тертої лимонної цедри
  • 1 ст. л. листочків розмарину
  • сіль і чорний перець за смаком

Покроковий рецепт приготування

крок 1

ПИРІГ з шинкою і виноград

У просіяне борошно додайте розпушувач, розм'якшене вершкове масло, сіль і молоко. Замісити тісто і скачайте з нього кулю. Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник мінімум на 30 хв.
Для начинки часник очистите і порубати разом з горіхами. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Змішайте фарш з горіхами, часником, яблуком, виноградом, розмарином, цедрою і томатною пастою. Приправте сіллю і перцем, перемішайте.
Наріжте шинку кубиками, обсмажте її в половині масла. Цибулю дрібно поріжте, обсмажте в маслі, що залишилося. Крок 2

ПИРІГ з шинкою і виноград

Дві третини тіста розкачати в тонкий пласт і вистелити ним дно і стінки форми, змащену маслом. На дно викладіть спочатку шар шинки, потім обсмажену цибулю і, нарешті, начинку з фаршу.
Тісто розкачати, накрийте їм начинку, краї тіста з'єднайте і защіпніте. Зверху проткніть пиріг виделкою в декількох місцях, змастіть тісто жовтком. Випікайте пиріг 45-55 хв. при 200 ° С. Готовий пиріг викладіть з форми і розріжте на порції.

Рада гастроному
Замість свіжого винограду спробуйте використовувати жменю родзинок без кісточок, попередньо замочених в білому сухому вині .
Господині на замітку

В Середземноморських країнах дуже люблять виноград. Той, який не пішов на вино і не з'їли просто так, кладуть в найрізноманітніші страви: в супи, салати, хліб і навіть пироги …

0/5 (0 Reviews)