кассуле

Це прекрасне рагу з м'яса і білої квасолі вже не одне століття готують на півдні Франції. Назва його походить від глибокого глиняного горщика cassole, в якому рагу виходить особливо смачним, бо нове рагу закладається в залишки соусу від старого. У кассуле в основному кладуть свинину і свинячі ковбаски, але часто додають баранину і птицю, особливо качку, гуску і гусячий жир. Не дуже це дієтичне блюдо, але який аромат!

кассуле

Інгредієнти

  • 450 г консервованої білої квасолі або 350 г сухої білої квасолі
  • свиняча шкіра – 100-150 г
  • середня морква – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 середні цибулини
  • часник – 3 зубчики
  • гвоздика – 4 бутона
  • сире свиняче сало – 180 г
  • лист лавровий – 1 шт.
  • петрушка – 2 гілочки
  • чебрець – 1 гілочка
  • свинина (реберця) – 500 г
  • безкісткова свинина (лопатка) – 250 г
  • паста томатна – 2 ч. л.
  • різні свинячі копчені ковбаски – 300 г
  • сіль, мелений чорний перець

покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ

Крок 1 Відкиньте консервовану квасолю на сито. Або замочіть квасолю у великій кількості холодної води на 6-7 ч. Свинячу шкіру скрутіть в рулет і перев'яжіть мотузкою. Крок 2 Морква, цибуля і часник очистіть, в 1 цибулину застроміть бутони гвоздики. Свиняче сало наріжте маленькими шматочками. Крок 3 Підготовлену квасолю відкиньте на друшляк, промийте, покладіть у велику каструлю, додайте 150 г свинячого сала, свинячу шкіру, морквину, цибулину з гвоздикою, 2 зубчики часнику, лавровий лист, петрушку і чебрець. Влийте 1 л води, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть під кришкою 1,5 ч. У самому кінці додайте сіль. Крок 4 Реберця розріжте по одному, м'ясо наріжте великими шматками. Що залишився лук і часник подрібніть. Час, що залишився сало обсмажте в великому сотейнику до шкварок. Покладіть м'ясо і реберця і смажте, помішуючи, 5 хв. Посоліть, поперчіть і перекладіть шумівкою на блюдо. Обсмажте в цьому ж сотейнику цибулю і часник, помішуючи, 5 хв. Поверніть м'ясо і готуйте під кришкою на невеликому вогні 1 ч. Час від часу додавайте невелику кількість води. За 10 хв. до закінчення додайте томатну пасту і перемішайте. Крок 5 Видаліть з каструлі з квасолею овочі, зелень і свинячу шкіру. Шкіру наріжте кружальцями, знявши мотузку, і поверніть в каструлю. Додайте м'ясо і реберця разом з соусом, а також нарізані кружальцями ковбаски. Перемішайте і готуйте на невеликому вогні ще 1 ч. До речі

До багатьох рецепти кассуле входять качка і гусак у вигляді конфітом (це коли шматки
птиці кілька годин готуються у власному жиру). У каркассонском кассуле велика частина м'яса & ndash; це баранина, до якої додається свиняча шкіра, свинячі ковбаски і трохи птиці (зазвичай куріпки). У Тулузі в кассуле кладуть свинину і баранину порівну, причому баранина & ndash; це найчастіше запечена окремо лопатка.

0/5 (0 Reviews)