Кебаб В баклажановие горщиках

Я не перестаю захоплюватися турецькою кухнею, вона не перестає мене дивувати своїми приголомшливими рецептами, а особливо рецептами з баклажанами. Їх так багато, що й не злічити, і все смачні! У Туреччині вважається, що кожна господиня повинна знати хоча б 50 способів як приготувати баклажани, а вмілі і то більше. Найчастіше такий кебаб в баклажані готують з бараниною або яловичиною, але і з куркою теж смачно. Спробуйте!

кебаб В баклажановие горщику

кебаб В баклажановие горщику

Фарш-кидок x Інгредієнти

  • баклажани, невеликі 3 шт.
  • перець болгарський солодкий 1 шт.
  • помідор в начинку 1 шт.
  • цибулина 1 шт.
  • часник 3 шт.
  • петрушка 0,5 пучок (а)
  • фарш (великі ґрати) 250 г
  • масло рослинне для смаження
  • сіль
  • перець
  • помідор для запікання 1 шт.
  • моцарелла, кружечки 6 шт.
  • окріп 1,5 стакан (а)
  • томатна паста 2 ст.л..

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

кебаб В баклажановие горщику

Баклажани вимити і розрізати впоперек навпіл. За бажанням очистити шкірку “зеброю”. Далі акуратно ножем вирізати серединку, залишивши трохи м'якоті на боках і дні. Укласти баклажани в солону воду на 30 хвилин, після чого промити, просушити і обсмажити в олії до напівготовності. Крок 2

кебаб В баклажановие горщику

Для начинки цибулю і часник дрібно покришити і обсмажити в невеликій кількості олії до легкої золотистої. Слідом додати перець, очищений від насіння і дрібно нарізаний, додати м'ясо. Трохи згасити і додати помідори, очищені від шкірки і дрібно нарізані. Посолити, поперчити за смаком і тушкувати до готовності м'яса і овочів, хвилин 10. За пару хвилин до готовності додати дрібно нарізану петрушку. Змішати тушковані овочі з м'ясом. Спробувати на сіль. Крок 3

Для підливи томатну пасту розчинити в гарячій воді. Посолити і поперчити за смаком. Наповнити баклажани начинкою, зверху за бажанням покласти кружечок помідора. Так само можна ще поверх помідора покласти шматочок сиру – моцарели або звичайного твердого. Крок 4

кебаб В баклажановие горщику

Укласти баклажани в форму для запікання, залити підливою і поставити в духовку. Запікати хвилин 15-20 при 200 градусах. Крок 5

Подавати кебаб теплим з гарніром за смаком, або як самостійну страву.

0/5 (0 Reviews)