Кебаби з індички з томатним соусом в пітах – відмінна затія. Вони, безсумнівно, хороші для довгих прогулянок або в якості перекусу в дорозі, на дачі або під час пікніка. Але їх можна приготувати і вдома, посмаживши кебаби на сковороді. Звичайно, не буде димного аромату і заміського шику в смаку, але такий обід сподобається всім домашнім. Для різноманітності крім томатного соусу до кебаб можна подати соус з йогурту з часником і свіжою м'ятою.
Інгредієнти
- 800 г філе стегна індички
- 1 середня цибулина
- пучок кінзи
- 1 ч. Л. меленого коріандру
- 1 ч. л. солодкої паприки
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1 ч. л. меленої зіри
Для подачі:
- 4 піти
- 1 червона солодка цибулина
- 70 г суміші салатних листя
- оливкова олія «екстра вірджин»
- сік половини лимона
- сумах
- сіль, мелений чорний перець
Для томатного соусу:
- 800 г м'ясистих помідорів
- 3 зубчики часнику
- 1 перець чилі
- 2 ч. Л. цукру
- мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Наріжте філе стегна індички на невеликі шматочки. Подрібніть їх в фарш в м'ясорубці з крупними гратами. Крок 2
Подрібніть цибулю і кинзу за допомогою подрібнювача і додайте до фаршу. Всипте спеції, посоліть і вимішують фарш руками до однорідності. Відбийте фарш – підійміть його над мискою і киньте в неї, повторіть кілька разів. Накрийте миску з фаршем і приберіть на 30 хв. в холодильник. Крок 3
Для томатного соусу помідори залийте окропом на 2 хв., злийте воду і обдайте помідори холодною водою. Зніміть з помідорів шкірку. Крок 4
У блендері подрібніть помідори і перець чилі. Перелийте в каструлю. Додайте в соус подрібнений часник, цукор, перець. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 30 хв. Остудіть. Крок 5
Розділіть фарш на шматочки розміром з яйце. Скачайте невеликі кебаби. Нанижіть їх на шампури. Смажте над гарячим вугіллям 10-12 хв. Крок 6
Очистіть і наріжте червону цибулю тонкими півкільцями. Салатні листя покладіть в миску, полийте оливковою олією і лимонним соком, посоліть і поперчіть. Розріжте піти навпіл. Покладіть в них салатні листя, кебаби і червоний лук. Посипте сумахом. Подавайте разом з томатним соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!