Чи не кожен сприймає здорову фортеця і пружність шашлику з цільних шматків & nbsp; м'яса. Вірніше, не кожні зуби. У такій ситуації чудово підійде шашлик з меленого м'яса. & Nbsp; & laquo; Кійма & raquo; по узбецьки означає & laquo; фарш & raquo ;. Цим же словом називають і фрикадельки.
Інгредієнти
- червоний гострий перчик – 1/2 ч. л.
- м'якоть жирної баранини – 500 г
- мелений коріандр – 1 ч. л.
- цибуля ріпчаста дрібний – 2 середні цибулини
- сіль – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Баранину перейдіть два рази через м'ясорубку з дрібними гратами. Після баранини пропустіть через м'ясорубку цибулю. Крок 2 Змішайте цибулю і м'ясо, додайте сіль, коріандр і перець. Довго і ретельно вимішують фарш. Фарш повинен бути соковитим і м'яким. Якщо він недостатньо м'який, додайте трохи кип'яченої води і знову вимісити. Крок 3 Дайте фаршу постояти в холодильнику 20 хв. Потім знову гарненько вимісити. Фарш повинен стати дуже пластичним і легко лепіться. Крок 4 Візьміть в руку жменю фаршу. Надайте грудки овальну форму. Покладіть на фарш шампур і починайте обжимати фарш навколо нього. Шампур потихеньку повертайте і обжимають, і притискайте. На фарші повинні буквально залишатися сліди від ваших «обтиску». Злегка помахайте шампуром – якщо ви все зробили зі старанням, фарш буде міцно триматися на шампурі. Крок 5 Викладіть готові шампури на піднос, накрийте марлею і приберіть в найхолоднішу частина холодильника на 1 ч. Тим часом розпаліть вугілля – вони повинні добре прогоріти і затягнута білим попелом. Крок 6 Смажте шашлик на вугіллі, поступово повертаючи шампур. Готовий шашлик подавайте з сирим луком, нарізаним півкільцями, присипаним червоним гострим перцем. До речі
Коли будете ліпити фарш на шампур, змочуйте руки в теплій воді & ndash; до сухим прохолодним рукам негайно прилипає жир з фаршу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!