Кето-БУРГЕР В СТИЛІ ЛЮЛЯ-КЕБАБ

Курдючний жир, який використовується для приготування цього кето-бургера, не так вже й страшно, як може здатися. По-перше, він & quot; нейтралізується & quot; за рахунок соусу з мацоні, а по-друге, сам бургер подаємо не в булці, а на листі салату – так і корисніше, і легше пройде засвоєння жиру.

 кето-БУРГЕР В СТИЛІ ЛЮЛЯ-КЕБАБ

Інгредієнти

    < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1 кг м'якоті задньої ноги баранчика

  • 250 г курдючного жиру
  • 1 велика цибулина
  • 4-6 зубчиків часнику
  • 1 ч. л. свіжомелених зіри
  • по 0,5 ч. л. мелених коріандру і сумаху
  • сіль, мелений чорний перець
  • 1 качан салату айсберг

Для подачі:

  • 500 г мацоні
  • 2 зубчики часнику
  • 1 пучок кінзи

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для подачі викладіть мацоні в застелений рушником або декількома шарами марлі друшляк, залиште на 1-1,5 ч. Потім додайте дрібно посічену і розтерту в ступці суміш кінзи і часнику, посоліть, поперчіть. Тримайте в холодильнику до подачі. Крок 2 Зріжте з баранини і курдюка все плівки, наріжте м'ясо і курдюк невеликими шматочками, посоліть і поперчіть. Відкладіть приблизно 1 ст. л. курдюка, решті курдюк змішайте з м'ясом і порубати двома сокирами або важким шефським ножем в середній фарш. Крок 3 Дуже дрібно наріжте очищені цибулю і часник. Витопите відкладений курдюк в сковороді до шкварок, додайте цибулю і часник, посоліть, обсмажте на середньому вогні, 4-5 хв. Трохи остудіть, 2-3 хв. Крок 4 Всипте в суміш цибулі все спеції, перемішайте, додайте у фарш. Ретельно перемішуйте суміш руками 5 хв. Крок 5 Застелите піднос пергаментом. Змочуючи руки в гарячій воді, сформуйте 6 круглих котлет товщиною 1,8-2 см. Викладіть на пергамент, накрийте плівкою, поставте в холодильник на 30-40 хв. Крок 6 Тим часом розпаліть вугілля (вони повинні добре прогоріти і затягнута білим попелом) або розігрійте гриль. Грати прокалите і змастіть маслом. Викладіть котлети на решітку, смажте по 2 хв. з кожного боку, перевернувши 2-3 рази. Крок 7 Подавайте бургери в листі салату замість булки, полив соусом з мацоні. До речі

Модна нині кетогенная або кетодіета має на увазі практично повна відмова від вуглеводів: основним джерелом енергії стають … жири. При такій дієті наш мозок отримує в якості палива не глюкозу, а кетони, що дозволяє йому працювати ефективніше.

0/5 (0 Reviews)