ЛЮЛЯ-КЕБАБ З БАРАНИНИ з соусом З мацоні

До такої страви просто необхідний товстий кавказький лаваш або узбецькі коржики, а також свіжі овочі і зелень.

Інгредієнти

  • 1 середня червона цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 0,5 ч. л. сухого базиліка
  • 0,2 ч. л. пластівців чилі
  • 1 ч. л. насіння зіри
  • 0,3 ч. л. насіння коріандру
  • 800 г фаршу з баранини з курдюком (див. Майстер-клас)
  • сіль, мелений чорний перець

Для соусу:

  • 1 пучок м'яти (тільки листя)
  • 3-4 стебла зеленої цибулі
  • 500 г мацоні
  • щіпка сухого базиліка

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для соусу порубати зелень і змішайте з мацоні, сіллю, перцем і базиліком. Крок 2 Цибулю і часник дуже дрібно порубати, посипавши сухим базиліком і пластівцями чилі. Крок 3 Зіру і коріандр обсмажте на сухій сковорідці, 1,5 хв. Розтлумачте в порошок, змішайте з цибулею, часником і базиліком. Вмішайте пряну суміш в фарш руками. Поперчіть і ще посоліть, якщо потрібно. Покладіть в холодильник на 30-60 хв. Крок 4 Якщо ви готуєте на природі, розпаліть вугілля – вони повинні прогоріти і затягнута білим попелом. Будинки замочіть дерев'яні шпажки в гарячій воді і розігрійте духовку з включеним грилем до 230-240 ° С. Крок 5 Умочуючи руки в гарячу воду, обліпили шампури або шпажки фаршем – щоб вийшли люля діаметром приблизно 3 см. Кладіть на змащену жиром грати або застелений пергаментом деко. Смажте, повертаючи раз в 1 хв., До готовності, 12-15 хв. Подавайте з соусом. До речі

Як обробити баранячу ногу для кількох страв, див. майстер-клас.

0/5 (0 Reviews)