Секрет справжнього кебаба & ndash; навіть не м'ясо, а курдючний жир. Саме він зберігає м'яса соковитість і щільно склеює фарш, не даючи кебабу впасти з шампура.
Інгредієнти
- 1 кг баранини без кісток (краще задня частина)
- 200 г курдючного сала
- 150 г цибулі
- 1/2 ч.л. меленої зіри
- 1 ч.л. меленого коріандру
- сіль
- перець
Для подачі: < ul>
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Баранину ретельно очистіть від плівок і жив. Дрібно порубати її, але не в м'ясорубці, а ножем: спочатку наріжте поперек волокон на пласти в 1,5 см завтовшки, потім дрібно порубати великим ножем або сокиркою. Крок 2
Курдючне сало наріжте тонкими скибочками, потім – соломкою і теж порубати (до розміру рисового зерна). Крок 3
Цибулю дрібно порубати. Додайте у фарш разом з курдюком і спеціями. Гарненько вимісити фарш і відправте його в холодильник на півгодини. Крок 4
Дістаньте фарш і відбийте: беріть кому фаршу і кидайте його з силою про дошку. Фарш повинен стати в'язким і клейким. Крок 5
Змочіть руки теплою водою і сформуйте на шампурах невеликі котлетки, добре обминаючи фарш руками. Знову приберіть шампури в холодильник на 15 хвилин. Крок 6
Смажте люля-кебаб на досить жарких вугіллі. Повертати його треба частіше, ніж звичайний шашлик. Час смаження – 12-15 хвилин (в залежності від величини котлетки). Зніміть шампури з вогню, дайте м'ясу відпочити 7-10 хвилин. Посипте кебаби сумахом, подавайте з зеленою цибулею, зеленню, гранатовим соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!