Інгредієнти
- 2 кг м'якоті не дуже жирної свинячої грудинки або 3 кг грудинки на кісточці
- 1 кг лука
- 100 мл білого винного оцту
- сіль, мелений чорний перець
Для подачі:
- 3-4 солодкі цибулини
- товстий або тонкий лаваш
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Свинячу грудинку наріжте однаковими шматочками з частинками сала, найкращий варіант – візьміть шматок з реберцями і розрубати їх таким чином, щоб м'ясо розташовувалося уздовж кісточки. Крок 2
Очистіть цибулю, розріжте кожну цибулину уздовж навпіл, потім наріжте дуже тонкими півкільцями. Змішайте цибулю і оцет, щедро приправити свіжомеленим чорним перцем. Крок 3
Змішайте м'ясо і маринад у великій мисці. Перемішуйте руками 5 хв. Щільно складіть м'ясо з маринадом в контейнер і накрийте кришкою. Маринують при кімнатній температурі 2-3 ч. Крок 4
Шампури візьміть широкі і плоскі, щоб м'ясо не провертається при смаженні. Нанизуйте м'ясо таким чином, щоб воно йшло уздовж шампура, що не звисаючи з нього. Шматки на кожен шампур повинні бути одного розміру і якості, щоб присмажився рівномірно. Крок 5
Вугілля повинні бути дрібними, отриманими з безлічі дрібних гілочок і щільно укладеного хмизу. Шампури укладіть на відстані 10-15 см від вугілля і смажте, не забуваючи їх рівномірно повертати, 15 хв. Цього часу після маринування для повного прожарювання м'яса цілком достатньо – далі воно може обвуглитися. Крок 6
У великій мисці крупно наріжте цибулю, візьміть великий шматок лаваша і знімайте з його допомогою гарячий шашлик, пересипаючи цибулею: таким чином він проходить термічну обробку, вбирає смак м'яса і стає окремою закускою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!