Смачні котлетки по-донбаськи з хрусткою скоринкою з суміші яловичого і свинячого фаршу з вершковим маслом всередині, яке надає соковитість і ніжність котлет. Такі котлети популярні в східній Україні.
Ситне меню x Інгредієнти
- фарш яловичий 600 г
- фарш свинячий 600 г
- панірувальні сухарі 180 г
- масло вершкове 270 г
- яйце 4 шт.
- перець за смаком
- сіль за смаком
- горіх мускатний 1 щіпка (і)
- рослинне мало для смаження котлет 500 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати всі необхідні інгредієнти: прокручений двічі на м'ясорубці свинячий і яловичий фарші, панірувальні сухарі, масло вершкове з холодильника, яйця, сіль, перець мелений і мускатний горіх. Крок 2
Масло порізати на брусочки приблизно по 12-15 г і поставити в холодильник. Крок 3
гарненько вимісити фарш з сіллю, перцем і мускатним горіхом. Розділити фарш на рівні шматочки по 70-75 р Крок 4
Зробити овальні м'ясні коржі, на корж покласти шматочок масла вершкового. Крок 5
Защипнути котлету як пиріжок. Зробити овальну подовжену форму котлет. Крок 6
яйця збити з сіллю. Обваляти кожну котлету спочатку в панірувальних сухарях, потім у збитому яйці, знову в сухарях, скласти на дошку і поставити хвилин на 20 в холодильник. Крок 7
смажити котлетки в рослинному маслі на середньому вогні або трохи більше середнього до рум'яної скоринки, масло повинне повністю покривати котлети. Крок 8
обсмажені котлети скласти в форму для запікання і відправити в розігріту до 200 ° С духовку хвилин на 10.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!