Кефтедес відрізняються від звичних для нас м'ясних котлет насамперед розміром. Греки роблять їх дуже маленькими, що називається & laquo; на один укус & raquo ;. М'ясний фарш може бути різним, чисто яловичим або змішаним зі свинячим, а також баранячим. Яблуко і м'ята надають цим котлеток свіжий смак і приємний аромат.
Інгредієнти
- білий хліб без кірки – 200 г
- молоко – 125 мл
- свинячий фарш – 350 г
- яловичий фарш – 350 г
- сушена м'ята – 0,5 ч. л.
- петрушка – 1 пучок
- яйце – 2 шт.
- яблуко – 1 шт.
- цибулина – 1 шт.
- рослинне масло для обсмажування
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Хліб розмочити в молоці, розмішати в однорідну масу. Яблуко очистити і натерти на крупній тертці, не чіпаючи серцевину. Лук очистити і подрібнити. Петрушку вимити, обсушити і дуже дрібно нарізати. Крок 2
Додати в м'ясний фарш хліб разом з молоком, яблуко, цибуля, петрушку, м'яту і яйця. Посолити, поперчити. Крок 3
Фарш ретельно вимісити і відбити об стіл. Крок 4
Скачати з фаршу невеликі кульки розміром зі сливу. Крок 5
у сотейнику розігріти олію і обсмажити в ньому Кефтедес з усіх боків до рум'яної скоринки. Зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати 7 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!