КОТЛЕТИ ПО-ГРЕЧЕСКИ (Кефтедес)

Кефтедес відрізняються від звичних для нас м'ясних котлет насамперед розміром. Греки роблять їх дуже маленькими, що називається & laquo; на один укус & raquo ;. М'ясний фарш може бути різним, чисто яловичим або змішаним зі свинячим, а також баранячим. Яблуко і м'ята надають цим котлеток свіжий смак і приємний аромат.

Інгредієнти

  • білий хліб без кірки – 200 г
  • молоко – 125 мл
  • свинячий фарш – 350 г
  • яловичий фарш – 350 г
  • сушена м'ята – 0,5 ч. л.
  • петрушка – 1 пучок
  • яйце – 2 шт.
  • яблуко – 1 шт.
  • цибулина – 1 шт.
  • рослинне масло для обсмажування

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КОТЛЕТИ ПО-ГРЕЧЕСКИ (Кефтедес)

Хліб розмочити в молоці, розмішати в однорідну масу. Яблуко очистити і натерти на крупній тертці, не чіпаючи серцевину. Лук очистити і подрібнити. Петрушку вимити, обсушити і дуже дрібно нарізати. Крок 2

КОТЛЕТИ ПО-ГРЕЧЕСКИ (Кефтедес)

Додати в м'ясний фарш хліб разом з молоком, яблуко, цибуля, петрушку, м'яту і яйця. Посолити, поперчити. Крок 3

Фарш ретельно вимісити і відбити об стіл. Крок 4

КОТЛЕТИ ПО-ГРЕЧЕСКИ (Кефтедес)

Скачати з фаршу невеликі кульки розміром зі сливу. Крок 5

КОТЛЕТИ ПО-ГРЕЧЕСКИ (Кефтедес)

у сотейнику розігріти олію і обсмажити в ньому Кефтедес з усіх боків до рум'яної скоринки. Зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати 7 хв.

0/5 (0 Reviews)