КОТЛЕТИ

КОТЛЕТИ

Інгредієнти

  • зелень чебрецю – 1 ст. л.
  • безкісткова яловичина або яловичий фарш – 500 г
  • білий хліб – 1 батон
  • молоко – 0,5 л
  • велика цибулина – 1 шт.
  • часник – 2-3 зубчики
  • яйце – 2 шт.
  • бекон або шпик – 50 г
  • вершкове масло – 1 ст. л.
  • зелень петрушки – 1 ст. л.
  • зелень кропу – 1 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • перець – за смаком
  • рослинне масло для обсмажування

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КОТЛЕТИ

З хліба зрізати скоринку. Половину батона розламати на декілька частин і замочити в молоці. Другу половину відкласти для панірування. Коли хліб розмокне, несильно віджати. М'ясо вимити і провернути через м'ясорубку разом із замоченим хлібом. Крок 2

КОТЛЕТИ

Цибулю і часник очистити, подрібнити. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Бекон порізати шматочками. Крок 3

КОТЛЕТИ

Обсмажити бекон на розігрітій сковороді з вершковим маслом до утворення шкварок, 10 хв. Додати цибулю, часник і зелень і обсмажувати 2 хв. Змішати з фаршем. Крок 4

КОТЛЕТИ

Додати в фарш яйця, сіль і перець. Ще раз ретельно перемішати. Крок 5

КОТЛЕТИ

Сформувати котлети. Розмір і форма котлет можуть бути будь-якими. Кожну виліплену котлету взяти в руки і місити кілька хвилин, сильно б'ючи по фаршу долонями. Крок 6

КОТЛЕТИ

Що залишився хліб розмолоти в блендері або натерти на дрібній тертці. Вийде так звана біла панірування. При обсмажуванні вона не дає котлет розвалитися і в той же час не утворює жорсткої скориночки. Обваляти кожну котлету в білій паніровці. У сковороді розігріти олію. Ще раз обваляти котлети в паніровці і обсмажувати по 4 хв. з кожного боку. Зменшити вогонь до мінімуму. Накрити сковороду кришкою і готувати 10 хв. Господині на замітку За цим рецептом можна робити котлети з телятини, свинини або баранини. Дуже смачні котлети виходять з двох або навіть трьох сортів м'яса. Якщо свинина або баранина жирні, бекон краще замінити рослинним маслом.

0/5 (0 Reviews)