Інгредієнти
- зелень чебрецю – 1 ст. л.
- безкісткова яловичина або яловичий фарш – 500 г
- білий хліб – 1 батон
- молоко – 0,5 л
- велика цибулина – 1 шт.
- часник – 2-3 зубчики
- яйце – 2 шт.
- бекон або шпик – 50 г
- вершкове масло – 1 ст. л.
- зелень петрушки – 1 ст. л.
- зелень кропу – 1 ст. л.
- сіль – за смаком
- перець – за смаком
- рослинне масло для обсмажування
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
З хліба зрізати скоринку. Половину батона розламати на декілька частин і замочити в молоці. Другу половину відкласти для панірування. Коли хліб розмокне, несильно віджати. М'ясо вимити і провернути через м'ясорубку разом із замоченим хлібом. Крок 2
Цибулю і часник очистити, подрібнити. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Бекон порізати шматочками. Крок 3
Обсмажити бекон на розігрітій сковороді з вершковим маслом до утворення шкварок, 10 хв. Додати цибулю, часник і зелень і обсмажувати 2 хв. Змішати з фаршем. Крок 4
Додати в фарш яйця, сіль і перець. Ще раз ретельно перемішати. Крок 5
Сформувати котлети. Розмір і форма котлет можуть бути будь-якими. Кожну виліплену котлету взяти в руки і місити кілька хвилин, сильно б'ючи по фаршу долонями. Крок 6
Що залишився хліб розмолоти в блендері або натерти на дрібній тертці. Вийде так звана біла панірування. При обсмажуванні вона не дає котлет розвалитися і в той же час не утворює жорсткої скориночки. Обваляти кожну котлету в білій паніровці. У сковороді розігріти олію. Ще раз обваляти котлети в паніровці і обсмажувати по 4 хв. з кожного боку. Зменшити вогонь до мінімуму. Накрити сковороду кришкою і готувати 10 хв. Господині на замітку За цим рецептом можна робити котлети з телятини, свинини або баранини. Дуже смачні котлети виходять з двох або навіть трьох сортів м'яса. Якщо свинина або баранина жирні, бекон краще замінити рослинним маслом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!