Рецепт котлет тут досить звичайний, вас нічим не здивує. А ось соус! Ніжний, одночасно кисленький і пряний від щавлю і черемші & ndash; ОЛН будь котлети перетворить в шедевр. Подавайте з таким соусом і рибні котлети, і просто рибу, запечену або відварну на пару.
Інгредієнти
- фарш курячий – 400 г
- хліб білий, без кірки – 4 скибочки
- щавель – 1 пучок
- листя черемші – 1 пучок
- вино біле сухе – 200 мл
- петрушка подрібнена – 1 пучок
- вершки жирністю 33% – 150 мл
- цибуля ріпчаста
- яйце – 1 шт.
- сіль
- молоко
- масло рослинне
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Лук очистити, дуже дрібно нарізати. Розігріти в сковороді трохи рослинного масла, додати половину цибулі і обсмажити до м'якості, 3 хв. Хліб розмочити в молоці, злегка віджати. Крок 2
Змішати в мисці курячий фарш, вимочений в молоці хліб, обсмажену цибулю і яйце, приправити сіллю і перцем. Ретельно вимісити фарш. Крок 3
Зліпити з фаршу круглі котлети. Розігріти в сковороді 2 ст. л. рослинної олії. Обсмажити котлети до рум'яної скоринки, по 4 хв. з кожного боку. Зменшити вогонь до мінімуму. Накрити сковороду кришкою, поставити на край плити. Крок 4
Щавель, черемшу і петрушку вимити, крупно нарізати. У сотейнику обсмажити в невеликій кількості масла, що залишився лук, 3 хв. Влити вино. Готувати 4 хв. Крок 5
Додати зелень, готувати ще 3 хв. Крок 6
Влити в соус вершки, перемішати і варити, час від часу помішуючи, 5 хв. Дати трохи охолонути, потім перекласти в блендер і розмолоти в пюре. Знову викласти в сотейник, посолити, поперчити за смаком і прогріти, 1-2 хв.
Гарячі котлети викласти на блюдо, полити соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!