Курячі КОТЛЕТИ З СОУСОМ З ЩАВЕЛЯ І черемші

Рецепт котлет тут досить звичайний, вас нічим не здивує. А ось соус! Ніжний, одночасно кисленький і пряний від щавлю і черемші & ndash; ОЛН будь котлети перетворить в шедевр. Подавайте з таким соусом і рибні котлети, і просто рибу, запечену або відварну на пару.

Інгредієнти

  • фарш курячий – 400 г
  • хліб білий, без кірки – 4 скибочки
  • щавель – 1 пучок
  • листя черемші – 1 пучок
  • вино біле сухе – 200 мл
  • петрушка подрібнена – 1 пучок
  • вершки жирністю 33% – 150 мл
  • цибуля ріпчаста
  • яйце – 1 шт.
  • сіль
  • молоко
  • масло рослинне

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З СОУСОМ З ЩАВЕЛЯ І черемші

Лук очистити, дуже дрібно нарізати. Розігріти в сковороді трохи рослинного масла, додати половину цибулі і обсмажити до м'якості, 3 хв. Хліб розмочити в молоці, злегка віджати. Крок 2

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З СОУСОМ З ЩАВЕЛЯ І черемші

Змішати в мисці курячий фарш, вимочений в молоці хліб, обсмажену цибулю і яйце, приправити сіллю і перцем. Ретельно вимісити фарш. Крок 3

КУРЯЧІ кОТЛЕТИ з СОУСОМ з ЩАВЕЛЯ І черемші

Зліпити з фаршу круглі котлети. Розігріти в сковороді 2 ст. л. рослинної олії. Обсмажити котлети до рум'яної скоринки, по 4 хв. з кожного боку. Зменшити вогонь до мінімуму. Накрити сковороду кришкою, поставити на край плити. Крок 4

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З СОУСОМ З ЩАВЕЛЯ і черемші

Щавель, черемшу і петрушку вимити, крупно нарізати. У сотейнику обсмажити в невеликій кількості масла, що залишився лук, 3 хв. Влити вино. Готувати 4 хв. Крок 5

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З СОУСОМ З ЩАВЕЛЯ І черемші

Додати зелень, готувати ще 3 хв. Крок 6

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З СОУСОМ З ЩАВЕЛЯ і черемші

Влити в соус вершки, перемішати і варити, час від часу помішуючи, 5 хв. Дати трохи охолонути, потім перекласти в блендер і розмолоти в пюре. Знову викласти в сотейник, посолити, поперчити за смаком і прогріти, 1-2 хв.

Гарячі котлети викласти на блюдо, полити соусом.

0/5 (0 Reviews)