КИСЛО-СОЛОДКА СВИНИНА ПО-КИТАЙСЬКИ

КИСЛО-СОЛОДКА СВИНИНА ПО-КИТАЙСЬКИ

Інгредієнти

  • свинина – 225 гр
  • масло рослинне – 150 мл
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • ананас великий – 225 гр
  • болгарський перець зелений – 1 шт
  • консервовані паростки бамбука – 25 гр
  • сіль

Для соусу:

  • оцет винний – 125 г
  • часник – 2 шт
  • сік ананасовий – 5 ст. л.
  • коричневий цукор Демерара – 125 гр
  • крохмаль – 2 ст. л.

Для тіста:

  • розпушувач – 1 ст. л.
  • масло рослинне – 1 ст. л.
  • крохмаль – 1 ст. л.
  • борошно пшеничне – 125 г

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Щоб зробити тісто, змішати крохмаль, борошно, сіль і пекарський порошок. Додати масло і досить води, щоб вийшло густе тісто. Крок 2 Налити олію в вок, нагріти, поки воно не почне майже що диміти. Занурювати кубики свинини в тісто і опускати в гарячу олію до готовності. Діставати шумівкою і складати на кухонні рушники, щоб позбутися зайвої олії. Крок 3 Злити все масло з вока, залишивши 1 ст л, повернути на вогонь. Додати цибулю, зелений перець, шматочки ананаса, морква і бамбук і обсмажувати 1-2 хв. Дістати з вока ложкою з дірками і відкласти. Крок 4 Змішати всі інгредієнти для соусу і вилити в вок. Довести до кипіння, помішуючи, поки він не загусне і не стане прозорим. Готувати 1 хв, потім додати обсмажену свинину і овочі. Готувати ще 1-2 хв і перекласти на тарілку. Подавати з рисом або локшиною. Господині на замітку

Це одне з найпопулярніших китайських страв в Європі, його люблять навіть ті, хто не обізнаний у китайській кухні.

0/5 (0 Reviews)