Лагман & mdash; ситне і поживне середньоазіатську блюдо, яке традиційно готують з бараниною. Ми ж пропонуємо замінити її свининою, тому що купити її простіше, та й готується вона швидше. Взагалі ж лагман складається з трьох основних компонентів & mdash; локшини, м'яса і бульйону. Що стосується першого, то, зрозуміло, класичний рецепт вимагає використання домашнього варіанту. Але нам здається, що якщо ви знайдете хорошу локшину для лагмана або просто візьмете якісну широку, блюдо вийде не менш смачним. Успіх лагмана зі свинини багато в чому залежить і від правильно підібраних спецій, а також овочів. А ще одна чудова особливість страви полягає в тому, що його можна подавати як на перше, так і друге: все залежить лише від пропорцій бульйону та інших інгредієнтів.
Інгредієнти
- м'якоть свинини 500 г
- рослинне масло 50 мл
- солодкий перець 2 шт.
- редька 1 шт.
- ріпчасту цибулю 2 шт.
- консервовані томати у власному соку 150 г
- бульйон 500 мл
- локшина для лагмана 400 г
- часник 1 зубчик
- пряна зелень 70 г
- мелена паприка 1 ч.л.
- мелений червоний перець на кінчику ножа
- сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуйте м'ясо для лагмана. Для цього м'якоть свинини вимийте і добре обсушити паперовим рушником. М'ясо наріжте невеликими кубиками або тонкими смужками. Крок 2
В казані або глибокій сковороді з товстими стінками розжарити масло. Покладіть підготовлену свинину і смажте до рум'яної скоринки. Посоліть, додайте паприку і мелений червоний перець. Крок 3
Підготуйте овочі для лагмана зі свининою . Солодкий перець вимийте і розріжте на половинки. Видаліть насіння і перегородки. М'якоть наріжте соломкою. Редьку очистіть і наріжте так само. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Крок 4
Всі підготовлені овочі додайте в казан або сковороду до смаженої свинини. Перемішайте лопаткою. Смажте всі разом на сильному вогні протягом 3-5 хвилин. Крок 5
До м'яса з овочами для лагмана додайте консервовані томати (їх можна подрібнити блендером або розім'яти виделкою), бульйон і доведіть до кипіння. Гасіть під кришкою на слабкому вогні 40 хвилин. Крок 6
Приготуйте локшину для лагмана. Для цього доведіть в великій каструлі ємністю не менше 3 л воду до кипіння і трохи посоліть її. Опустіть локшину і варіть 10 хвилин. Відкиньте на друшляк. Крок 7
Часник очистіть і пропустіть через прес. Пряну зелень вимити, обсушити і порубати. Трохи відкладіть для подачі. Частину, що залишилася зелень разом з часником додайте в лагман зі свининою. Гасіть 5 хвилин. Крок 8
За порційних тарілках розподіліть спочатку зварену локшину, потім м'ясо з овочами в бульйоні. Приготований лагман зі свининою можна посипати рубаною зеленню. Корисна порада
Для приготування лагмана зі свининою ви можете використовувати і інші овочі: морква, капусту і навіть буряк. Тільки не нехтуйте редькою, адже саме вона відповідає за пікантний, насичений смак бульйону.
До речіЛагман зі свининою & mdash; різновид традиційного лагмана, який, як не дивно, має китайське походження. Тисячі років тому його готували уйгури і інші мусульманські народи Південного Китаю. І лише пізніше лагман & laquo; переїхав & raquo; в Середню Азію (міграцію ніхто не відміняв). Сьогодні це блюдо вважають & laquo; своїм & raquo; жителі Узбекистану, Казахстану, Киргизії, Таджикистану, Афганістану.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!