ЛАПША СО СВИНИНОЮ І КИТАЙСЬКОЇ КАПУСТОЮ

Таку просту локшину & ​​ndash; в різних варіаціях & ndash; в Китаї готують кожен день (по крайней мере, ті, у кого достатньо грошей на м'ясо). Вона виходить дуже ароматною, практично не гострої і ситної.

Інгредієнти

  • 400 г пшеничного локшини, можна яєчної
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 450 г свинячої шийки

  • 4 невеликих листа китайської (пекінської) капусти
  • 3 ст. л. соусу хойсін
  • 4 ст. л. світлого соєвого соусу
  • 4 ст. л. темного соєвого соусу
  • 1 маленьке яйце
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • гостре кунжутне масло
  • рослинне масло для фритюру
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Наріжте свинину невеликими довгастими шматочками завдовжки приблизно 3 см і шириною приблизно 1,5 см. Крок 2 Для маринаду збийте яйце зі світлим соєвим соусом, додайте приблизно 1/2 ч. Л. солі. Крохмаль розведіть в 1 ст. л. води, додайте в яєчну суміш, збийте до однорідності Крок 3 Покладіть свинину в маринад, ретельно перемішайте, затягніть плівкою і залиште на 30 хв. Крок 4 Розріжте капустяне листя уздовж навпіл, потім наріжте поперек тонкими смужками. Крок 5 Розігрійте в воке рослинне масло для фритюру шаром приблизно 4 см. Шумівкою невеликими порціями виймайте м'ясо з маринаду і обсмажуйте до рум'яної скоринки з усіх боків. Вогонь під воком повинен бути не надто сильним. Готові шматки свинини викладайте на паперові рушники, щоб скло зайве масло. Крок 6 Коли все м'ясо готове, злийте з вока масло. Влийте туди 1/2 склянки води, темний соєвий соус і соус хойсін, перемішайте. Покладіть свинину, перемішайте і доведіть соус до кипіння. Зніміть з вогню. Крок 7 Зваріть локшину відповідно до інструкції на упаковці, відкиньте на друшляк, струсіть воду. Крок 8 Розкладіть локшину по тарілках, збризніть гострим маслом, на локшину викладіть свинину, по краях посипте капустою. Подавайте негайно. До речі

Щоб зробити гостре масло, візьміть пляшку світлого кунжутного, нерафінованої арахісового або звичайного рослинного масла, покладіть туди кілька маленьких дуже гострих перців чилі і пару шматочків великих перців. Головне, щоб перці були сушеними, ні в якому разі не використовуйте свіжі! Залиште закриту пляшку в темному місці мінімум на 1 день. Згодом масло буде ставати гостріше. Якщо вам потрібно отримати масло негайно, всипте трохи меленого гострого перцю і злегка прогрійте.

5/5 (1 Review)