ЛАПША З цесарки І овочами У воке

ЛАПША З цесарки І овочами У воке

Інгредієнти

  • 2 філе грудки цесарки
  • 300 г гречаної локшини соба
  • 1 середня морквина
  • 1 середній червоний солодкий перець
  • 200 г міні-кукурудзи
  • 3 см свіжого кореня імбиру
  • 3 зубчики часнику
  • 6-7 стебел зеленої цибулі
  • 2 ст . л. нежарених кунжутного насіння
  • 2 ст. л. рисового вина або сухого хересу
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. темного кунжутного масла
  • рослинне масло

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Наріжте філе грудки цесарки поперек волокон тонкими скибочками. Замаринуйте в суміші вина і соєвого соусу на 2 години. Крок 2 Зваріть локшину відповідно до інструкції на упаковці (Не переварити!). Відразу ж відкиньте на друшляк і промийте великою кількістю холодної води. Обсушити. Крок 3 Очистіть часник і імбир, дрібно порубати. Тонко наріжте білу частину зеленої цибулі; зелену частину наріжте окремо злегка навскоси шматочками завдовжки 3-4 см. Крок 4 Очистіть моркву і солодкий перець. Перець наріжте квадратиками зі стороною в 1 см, морква – тонкою довгою соломкою. Кожен качан міні-кукурудзи розріжте поперек на 2-3 частини. Крок 5 Розігрійте в воке приблизно 0,5 склянки рослинного масла. Вийміть скибочки цесарки з маринаду (зберігши маринад) і обсушити на паперових рушниках. Швидко обсмажте цесарку до рум'яної скоринки на сильному вогні, вона повинна бути майже готова. Вийміть шумівкою на тарілку і зберігайте теплою. Крок 6 Злийте масло з вока, залишивши приблизно 2 ст. л. Покладіть туди білу частину зеленої цибулі, часник та імбир, обсмажуйте, помішуючи, 1 хвилину. Додайте моркву і солодкий перець, обсмажуйте 2 хвилини. Додайте кукурудзу і кунжут, обсмажуйте ще 1 хвилину. Крок 7 Покладіть в вок зелену частину цибулі і локшину, заправте кунжутним маслом і ретельно перемішайте. Влийте маринад від цесарки, готуйте, перемішуючи, 1 хвилину. Поверніть в вок цесарку, прогрійте і відразу ж розкладіть по тарілках. До речі

Якщо у вас в господарстві все ж не знайшлося вока, візьміть велику сковороду з не дуже товстим дном і сильно розжарити перед обсмажуванням.

0/5 (0 Reviews)