ЛАТУК з пелюстками троянд

ЛАТУК з пелюстками троянд

Інгредієнти

  • 100 г відвареного курячого філе
  • 20-30 пелюсток троянд
  • качан латуку
  • 100 г відвареної свинини
  • 100 г готових креветок середнього розміру
  • 2 головки цибулі
  • 2 ст. л. сирого арахісу
  • 3 зубчики часнику
  • 1,5 ст. л. рослинного масла
  • крес-салат для прикраси
  • кілька листя кінзи і м'яти

Для заправки:

  • 4 ст. л. рибного соусу
  • 4 ст. л. лимонного соку
  • 2 ч. л. цукру

Покроковий рецепт приготування

  1. У мисці змішайте рибний соус, лимонний сік і цукор до повного розчинення цукру.
  2. Часник очистіть, поріжте вздовж тонкими «пелюстками» і обсмажте в 1 ч. Л. масла на сковорідці до золотистого кольору приблизно 30 сек. Викладіть часник на папір, щоб скло зайве масло. Цибулю очистіть, поріжте тонкими кільцями. Додайте в сковороду масло, що залишилося, обсмажити цибулю до золотистого кольору, 10 хв. Теж викладіть на папір, щоб скло зайве масло.

  3. Наріжте курку і свинину тонкими смужками величиною із сірник або руками розберіть м'ясо на волокна. Креветки очистіть від панцира. У миску з заправкою покладіть курку, свинину і креветки.

  4. Арахіс злегка обсмажте на сухій сковороді, струшуючи; потім порубати. Додайте в миску з м'ясом арахіс, смажену цибулю і часник. Перемішайте. Акуратно змішайте з пелюстками троянд. Отриману суміш викласти в листя латуку, посипте крес-салатом, кінзою і м'ятою.

Рада гастроному
Коли смажите часник, ні в якому разі не давайте йому покорічневеть – «пелюстки» повинні бути засмажені до золотистого кольору, не більше. У коричневому часнику присутній досить різка гірка нота, яка легко зіпсує весь салат, як би прекрасні не були всі інші компоненти. Господині на замітку

Виберіть для цього салату якомога більш яскраві пелюстки троянд: рожевий колір прекрасно виглядає на зеленому тлі. Якщо вам подобається перцевий смак кресса, то можете додати його не в якості прикраси, а як один з основних інгредієнтів. Ну і, зрозуміло, найкраще збирати пелюстки у власному саду & ndash; тоді ви точно будете знати, що їх ніхто нічим не обприскали.

0/5 (0 Reviews)