ЛАЗАНЬЯ З цесарки, овочами І ГРИБАМИ

ЛАЗАНЬЯ З цесарки, овочами І ГРИБАМИ

Інгредієнти

  • 16 листів лазаньї, не потребують попередньої варіння
  • 400 г м'яса цесарки
  • 400 г печериць або глив
  • 2 середніх баклажана
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 середні цибулини

  • 1 пучок базиліка
  • 600 г готового смачного томатного соусу
  • 300 г моцарели
  • 30-40 г пармезану
  • оливкова олія «екстра вірджин»
  • сіль, мелений білий перець

Для соусу

  • 80 г вершкового масла
  • 3 ст. л. борошна
  • 4 склянки молока
  • щіпка мускатного горіха
  • сіль, мелений білий перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Баклажани наріжте кружечками, цибулю – півкільцями. Капелюшки грибів наріжте шматочками. М'ясо цесарки пропустіть через м'ясорубку. Обсмажуйте фарш в 3 ст. л. оливкового масла, помішуючи і розбиваючи ложкою грудки, 5 хвилин. Крок 2 Обсмажуйте баклажани в чистій сковорідці в оливковій олії по 1 хвилині з кожної сторони, викладайте на паперові рушники. Смажте порціями, по необхідності підливаючи масло. Потім в тій же сковороді обсмажують цибулю 3 хвилини. Додайте гриби, обсмажуйте, поки не випарується вся рідина. Крок 3 Для соусу бешамель розтопіть в сотейнику вершкове масло, всипте борошно і обсмажуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, 3 хвилини. Влийте молоко і, не припиняючи заважати, готуйте на слабкому вогні, поки не загусне, 5 хвилин. Приправте мускатним горіхом, сіллю і перцем. Крок 4 Листочки базиліка дрібно порубати, змішайте з томатним соусом. Натріть обидва види сиру на тертці окремо. Крок 5 На дно прямокутної форми для запікання викладіть кілька ложок томатного соусу, покладіть 4 листи лазаньї. На них викладіть половину баклажанів, потім половину грибів; полийте томатним соусом і всипте 1/3 моцарели. Закрийте 4 листами лазаньї. Крок 6 На них викладіть м'ясо цесарки, полийте томатним соусом. Закрийте наступними 4 листами лазаньї. Викладіть залишилися баклажани, гриби, ще 1/3 моцарели і останні 4 листи лазаньї. Посипте моцарелою, залийте соусом бешамель. Крок 7 Закрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 190 ° С духовку на 30 хвилин. Зніміть фольгу, посипте пармезаном і поверніть форму в духовку на 10-15 хвилин. До речі

Перед подачею дайте лазіння постояти 10 хвилин, щоб сир трошки застиг, & ndash; так її буде набагато легше різати.

0/5 (0 Reviews)