ЛАЗАНЬЯ з куркою, ГАРБУЗОМ І ПЕСТО

ЛАЗАНЬЯ з куркою, ГАРБУЗОМ І ПЕСТО

Інгредієнти

  • 12 листів лазаньї
  • 4 філе курячої грудки
  • 300 г маскарпоне або некислим жирної сметани
  • 150 г соусу песто
  • 600 г гарбуза
  • 2 середні цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 10 гілочок базиліка
  • 300 мл курячого бульйону
  • 85 г тертого пармезану
  • 50 г кедрових горіхів
  • 4 ст. л. молока
  • 1,5 ст. л. борошна
  • оливкова олія
  • мелений мускатний горіх
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Обваляйте куряче філе в борошні. Очистіть і дрібно наріжте цибулю і часник. Розігрійте масло в глибокій сковороді, покладіть цибулю і смажте до м'якості. Потім додайте часник і готуйте ще 3 хв. Відсуньте цибулю і часник до краю сковороди, покладіть куряче філе і смажте по 2 хв. з кожного боку, до рум'яної скоринки. Крок 2

ЛАЗАНЬЯ з куркою, гарбузом і ПЕСТО

Влийте бульйон, накрийте сковороду кришкою і готуйте на повільному вогні 5-7 хв., поки філе не буде повністю готове. Використовуючи 2 вилки, розберіть філе на маленькі шматочки. Крок 3

ЛАЗАНЬЯ з куркою, ГАРБУЗОМ І ПЕСТО

Додайте в сковороду половину маскарпоне і соус песто і готуйте, помішуючи, до легкого загустіння, 3-5 хв. Зніміть сковороду з вогню, тонко наріжте листя базиліка і додайте в соус. Крок 4

ЛАЗАНЬЯ з куркою, гарбузом І ПЕСТО

Очистіть і наріжте гарбуз невеликими шматочками. Покладіть в каструлю, влийте 2 ст. л. води і тушкуйте на середньому вогні під кришкою до м'якості. Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом, злегка розімніть вилкою. Крок 5

ЛАЗАНЬЯ з куркою, гарбузом І ПЕСТО

Розігрійте духовку до 180 ° C. Злегка змастіть маслом форму розміром 20 х 30 см. Викладіть половину соусу з куркою на дно, накрийте 4 листами лазаньї. Наступним шаром покладіть гарбузове пюре і посипте половиною тертого пармезану. Крок 6

ЛАЗАНЬЯ з куркою, гарбузом І ПЕСТО

Знову покладіть 4 листи лазаньї. Викладіть соус, що залишився і накрийте листами лазаньї. Змішайте молоко з рештою маскарпоне, приправте мускатним горіхом, сіллю і перцем і залийте лазанью. Посипте пармезаном і кедровими горіхами. Готуйте 40-45 хв., До золотистої скоринки.

Соус і гарбузове пюре можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до 3 днів.

0/5 (0 Reviews)