Лазанья з фаршем з яловичини & mdash; класична версія знаменитого італійського блюда. Правда, за цим рецептом м'ясна начинка, тобто, соус болоньєзе, готується значно швидше, ніж з канонічного, однак ніхто вам не завадить томити її довше, щоб всі інгредієнти наситилися смаками і ароматами один одного. В цьому випадку страва вийде ще більш смачним. Багато хто запитує, якою має бути текстура болоньєзе. Відповідаємо: не надто рідкою, але і не густий, все-таки це & mdash; соус, яким листи просочуються так само, як білим (бешамель). Готується лазанья з фаршем з яловичини не дуже складно: виконавши це одного разу, ви легко зможете повторювати блюдо так часто, як того захочеться вам або вашим близьким.
& nbsp;
Інгредієнти
- 12 листів лазаньї
- масло оливкове – 1 ст.л.
- часник – 1 зубчик
- 2 ст. л. тертого пармезану
- 150 г томатів у власному соку
- 450 г безкісткової яловичини
- 3 ст. л. сухого білого вина
- цибуля ріпчаста – 1 цибулина
- 1 ч. л. сухого орегано
- сіль
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1 ч. л. сухого чебрецю
Для білого соусу:
- масло вершкове – 50 г
- 1/4 склянки борошна
- горіх мускатний
- 900 мл молока
- тертий пармезан – 2 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати соус болоньєзе для лазаньї. Цибулю і часник очистити і подрібнити. М'ясо пропустити через м'ясорубку, щоб вийшов фарш. У сковороді розігріти масло, обсмажити цибулю, 2 хв. Додати фарш і часник, готувати 10 хв., Час від часу помішуючи. Посолити, поперчити. Крок 2
Влити вино, готувати 2 хв. Додати сухі трави і томати. Перемішати м'ясної соус для лазаньї, розминаючи томати ложкою, і зняти з вогню. Накрити кришкою і відставити. Крок 3
Приготувати білий соус для лазаньї. Молоко розігріти. У каструлі розтопити вершкове масло, додати борошно і готувати, помішуючи, 2 хв. Поступово влити гаряче молоко, постійно помішуючи віночком. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати, помішуючи. Додати пармезан, мускатний горіх, сіль, перець. Крок 4
У широкій каструлі закип'ятити воду, підсолити. Поруч поставити миску з холодною водою. Листи лазаньї опускати в киплячу воду на 2-3 хв. і відразу ж перекладати в холодну. Крок 5
Розігріти духовку до 190 ° С. У форму для запікання викласти шар листів лазаньї, потім частина фаршу і частина білого соусу. Потім знову покласти листи лазаньї, фарш, соус. Продовжувати укладати таким чином, поки не закінчаться всі інгредієнти. Верхній шар повинен бути з листів лазаньї. Присипати пармезаном. Поставити в духовку і запікати 35 хв. Крок 6
Готову лазанью вийняти з духовки і дати охолонути протягом 10 хвилин. Потім нарізати великими шматками і розкласти по порційних тарілках. Лазанью можна подати з томатним соусом, змішаним з рікоттою. Корисна порада
В фарш з яловичини для лазаньї можна додати будь-яку зелень за смаком. Ідеально & laquo; виглядають & raquo; в такий начинці петрушка або зелений базилік. Обірвіть листочки з гілочок, дрібно наріжте і додайте в фарш за 5 хвилин до його повної готовності.
До речі Найчастіше листи для лазаньї з фаршем з яловичини використовуються в сухому вигляді. Інформація про це зазвичай є на упаковці продукту, тому після придбання уважно прочитайте, який спосіб теплової обробки передбачений саме для цієї пасти.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!