Леберкезе, або м'ясний хліб, родом в Баварії, де проходить знаменитий Октоберфест. Подають такий & quot; хлібець & quot; як гаряче блюдо – & nbsp; з картопляним пюре, яєчнею і в супроводі тушкованої капусти. Виходить дуже & nbsp; ситно і дуже по-німецьки. Але леберкезе можна їсти і холодним, з крендельками і пивом, як це роблять ті ж німці на пивному фестивалі.
Інгредієнти
- свинина (шия) – 500 г
- яловичина нежирна – 150 г
- несолоне сало (або свиняча грудинка) – 200 г
- лід фраппе – 150-200 г
- сіль з нітритом – 20 г
- перець білий мелений – 2,25 г
- мускатний горіх (мелений) – 0,5 г
- паприка мелена – 0,5 г
- імбир мелений – 0,3 г
- кардамон мелений – 0,3 г
- сода- ½ ч.л.
для подачі:
- леберкезе – 4 шматки по 120 г
- картопляне пюре – 400 г
- тушкована капуста – 400 г
- яйце – 4 шт.
- корнішони – 100 г
- мариновані помідори (краще черрі) – 100 г
- редис – 2-3 шт.
- зелена цибуля – кілька пір'я
- домашній майонез
- сіль, перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 М'ясо та сало повинні бути охолодженими, не вище 0 ° С. Перекрутити їх через м'ясорубку. Крок 2 Отриманий фарш перекласти в чашу блендера, додати всі інші інгредієнти. (Якщо немає солі з нітритом, яка надає м'ясного хліба рожевий колір, можна взяти 22 г кухонної солі.) Пробити масу в блендері до однорідного стану, поступово додаючи лід фраппе. Крок 3 Змастити жиром форму для випічки хліба (силіконову змащувати не потрібно). Викласти в неї м'ясну масу. Крок 4 Викласти м'ясну масу в силіконову форму для випічки хліба (на 1 кг), ущільнивши руками, змоченими в холодній воді (щоб максимально вийшло повітря), вирівняти поверхню. Крок 5 Поставити форму в духовку, розігріту до 180 ° C на 60-90 хвилин (залежить від духовки). Крок 6 Готовий м'ясний хліб витягнути з духовки. Дати постояти 10 хвилин в формі, а за-тим акуратно вийняти. Крок 7 Для подачі однієї порції відрізати шматок леберкезе (120 г) і обсмажити на грилі зі обох сторін по 2-3 хвилини. Капусту, пюре і соус, в разі, якщо вони холодні, прогріти окремо. Яйце посмажити на грилі як яєчню, посолити. До речі
& nbsp; Рецепт надано & nbsp; Арсеном Зінченко, бренд-шефом ресторанів & laquo; Ізі Паб & raquo;.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!