ЛЕБЕРКЕЗЕ (М'ясний ХЛІБ)

Леберкезе, або м'ясний хліб, родом в Баварії, де проходить знаменитий Октоберфест. Подають такий & quot; хлібець & quot; як гаряче блюдо – & nbsp; з картопляним пюре, яєчнею і в супроводі тушкованої капусти. Виходить дуже & nbsp; ситно і дуже по-німецьки. Але леберкезе можна їсти і холодним, з крендельками і пивом, як це роблять ті ж німці на пивному фестивалі.

 ЛЕБЕРКЕЗЕ (М'ясний ХЛІБ)

Інгредієнти

  • свинина (шия) – 500 г
  • яловичина нежирна – 150 г
  • несолоне сало (або свиняча грудинка) – 200 г
  • лід фраппе – 150-200 г
  • сіль з нітритом – 20 г
  • перець білий мелений – 2,25 г
  • мускатний горіх (мелений) – 0,5 г
  • паприка мелена – 0,5 г
  • імбир мелений – 0,3 г
  • кардамон мелений – 0,3 г
  • сода- ½ ч.л.

для подачі:

  • леберкезе – 4 шматки по 120 г
  • картопляне пюре – 400 г
  • тушкована капуста – 400 г
  • яйце – 4 шт.
  • корнішони – 100 г
  • мариновані помідори (краще черрі) – 100 г
  • редис – 2-3 шт.
  • зелена цибуля – кілька пір'я
  • домашній майонез
  • сіль, перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 М'ясо та сало повинні бути охолодженими, не вище 0 ° С. Перекрутити їх через м'ясорубку. Крок 2 Отриманий фарш перекласти в чашу блендера, додати всі інші інгредієнти. (Якщо немає солі з нітритом, яка надає м'ясного хліба рожевий колір, можна взяти 22 г кухонної солі.) Пробити масу в блендері до однорідного стану, поступово додаючи лід фраппе. Крок 3 Змастити жиром форму для випічки хліба (силіконову змащувати не потрібно). Викласти в неї м'ясну масу. Крок 4 Викласти м'ясну масу в силіконову форму для випічки хліба (на 1 кг), ущільнивши руками, змоченими в холодній воді (щоб максимально вийшло повітря), вирівняти поверхню. Крок 5 Поставити форму в духовку, розігріту до 180 ° C на 60-90 хвилин (залежить від духовки). Крок 6 Готовий м'ясний хліб витягнути з духовки. Дати постояти 10 хвилин в формі, а за-тим акуратно вийняти. Крок 7 Для подачі однієї порції відрізати шматок леберкезе (120 г) і обсмажити на грилі зі обох сторін по 2-3 хвилини. Капусту, пюре і соус, в разі, якщо вони холодні, прогріти окремо. Яйце посмажити на грилі як яєчню, посолити. До речі

& nbsp; Рецепт надано & nbsp; Арсеном Зінченко, бренд-шефом ресторанів & laquo; Ізі Паб & raquo;.

0/5 (0 Reviews)