Пастуший пиріг з телятиною

Інгредієнти

  • 500 г телячого фаршу
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 2 морквини
  • 1 гілочка розмарину
  • 1 гілочка чебрецю
  • 400 г протертих томатів у власному соку
  • 1 кг картоплі
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г вершків 20%
  • 50 г тертого сиру
  • рослинне масло для смаження
  • щіпка меленої кориці
  • сіль, перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Картоплю відварити і розімніть в пюре разом з вершковим маслом і вершками. Додайте щіпку кориці, посоліть, поперчіть і перемішайте. Крок 2 У порею відокремте білу частину, наріжте тонкими кільцями. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. У чебрецю і розмарину обірвемо листя і дрібно порубати. Крок 3 Розігрійте велику сковороду з рослинним маслом і швидко обсмажте на ній фарш до рум'яної скоринки. Крок 4 Додайте до фаршу моркву і порей, перемішайте і смажте, поки овочі не стануть м'якими. Додайте листя чебрецю і розмарину, посоліть, поперчіть. Влийте протерті помідори, бульйон і тушкуйте все разом хвилин 15 на невеликому вогні, помішуючи і розбиваючи лопаткою грудки фаршу. Крок 5 У глибоку форму викладіть фарш, зверху – шар пюре. Зробіть виделкою на пюре хвилястий візерунок, посипте його тертим сиром. Крок 6 Запікайте в розігрітій до 180 С духовці 20 хв, до рум'яної скоринки.

0/5 (0 Reviews)