ЛЮЛЯ-КЕБАБ З БАРАНИНИ

ЛЮЛЯ-КЕБАБ З БАРАНИНИ

Інгредієнти

  • часник – 4 зубчики
  • перець червоний гострий
  • сало курдючное або свиняче – 50 г
  • оцет винний червоний – 1 ч.л.
  • цибуля ріпчаста – 250 г
  • баранина (краще задня частина) – 500 г
  • сік половини невеликого лимона
  • зіра – щіпка велика
  • насіння коріандру – щіпка велика
  • сіль
  • кінза – 4-5 гілочок

Покроковий рецепт приготування

Баранину ретельно очистити від плівок і жиру. Підготовлене м'ясо і курдючное сало дуже дрібно порубати ножем. Лук очистити, крупно порізати, укласти разом з кінзою і часником в блендер, розмолоти до повної однорідності. Коріандр і зіру прогріти на сухій сковороді 2-3 хв., Перекласти в ступку і потовкти товкачем.

Перемішати баранину, сало, суміш цибулі і товчені прянощі, приправити за смаком сіллю і червоним перцем, влити лимонний сік і ще раз перемішати до однорідності фаршу. Укласти фарш в миску, збризнути оцтом, накрити і поставити в холодильник мінімум на 30 хв. (А краще на 1 ч).

Сильно розігріти мангал. Готовий фарш для більшої однорідності відбити про дошку. Сформувати люля-кебаб. Взявши невелику кількість фаршу (стільки, скільки поміщається в жменю), другою рукою розім'яти його в товсту довгасту корж, укласти уздовж неї шампур, потім акуратно зібрати краю. Отриману ковбаску щільно притиснути з усіх боків до шампури; стежити, щоб не було тріщин. Помістити кебаби на гарячий мангал. Готувати 5 хв., Потім перевернути і готувати ще 4 хв. Відразу ж подати до столу. До речі

Головна проблема полягає в тому, що кебаби падають з шампура. Щоб цього не слу-чілось, треба дотримуватися деяких правил. По-перше, необхідна хороша м'ясорубка, & nbsp;
НЕ давить, а саме рубає м'ясо; традиційно ж м'ясо для кебабів робиться вручну, & nbsp;
ножами. По-друге, готовий фарш потрібно відбити & ndash; невеликими порціями, протягом при-мірно 10 мин., поки на поверхні фаршу, розмазав по дну посуду, не перестануть & nbsp;
з'являтися тріщини. По-третє, під час формування кебабів руки потрібно час від ча-мени змочувати гарячою водою. По-четверте, вугілля в мангалі повинні бути дуже гарячі-ми, щоб поверхня м'яса відразу ж схоплюється. Крім того, кебаби можна смажити на & nbsp;
решітці, тільки на шампурах, інакше він пристане.

0/5 (0 Reviews)