МАЧАНКА

Мачанка – блюдо білоруської кухні. Їдять його зазвичай з оладками, мачаючи їх у горщик, в якому мачанка готувалася, – ndash; звідси й назва.

  • 200 г домашньої ковбаси
  • олія – 2 ст.л.
  • < li class="recipe__ingredient" itemprop="recipeIngredient">сіль, чорний мелений перець на смак

  • борошно – 1 ст.л. – 2 ст.л.
  • Для соусу:
  • 1 склянка м'ясного бульйону
  • 1 склянка сметани
  • 15 копчених або солоних свинячих реберець (близько 350 г)

МАЧАНКА

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Для соусу одночасно помістити на холодну сковороду борошно та олію; постійно розмішуючи, швидко обсмажити борошно та зняти з вогню. Влити бульйон, ретельно перемішати, щоб не було грудок. Додати сметану, перемішати, посолити та поперчити. Реберця припустити в окропі протягом 5 хвилин, обсмажити на сковороді на олії, перекласти в горщик. Додати туди ж обсмажену до напівготовності цибулю, ковбасу кільцями, залити все сметанним соусом і тушкувати 5 хвилин.

МАЧАНКА

0/5 (0 Reviews)