Мачанка – блюдо білоруської кухні. Їдять його зазвичай з оладками, мачаючи їх у горщик, в якому мачанка готувалася, – ndash; звідси й назва.
- 200 г домашньої ковбаси
- олія – 2 ст.л.
- борошно – 1 ст.л. – 2 ст.л.
- Для соусу:
- 1 склянка м'ясного бульйону
- 1 склянка сметани
- 15 копчених або солоних свинячих реберець (близько 350 г)
< li class="recipe__ingredient" itemprop="recipeIngredient">сіль, чорний мелений перець на смак
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Для соусу одночасно помістити на холодну сковороду борошно та олію; постійно розмішуючи, швидко обсмажити борошно та зняти з вогню. Влити бульйон, ретельно перемішати, щоб не було грудок. Додати сметану, перемішати, посолити та поперчити. Реберця припустити в окропі протягом 5 хвилин, обсмажити на сковороді на олії, перекласти в горщик. Додати туди ж обсмажену до напівготовності цибулю, ковбасу кільцями, залити все сметанним соусом і тушкувати 5 хвилин.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!