МАНТИ з гарбузом

Манти з гарбузом по популярності не поступаються мантам з м'ясом. А що дивуватися & ndash; соковита солодкувата м'якоть гарбуза з топленим маслом і прянощами сподобається навіть переконаним м'ясоїдам.

Інгредієнти

Для начинки:

  • 400 г гарбуза
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 великі цибулини

  • 2 зубчики часнику
  • 150 г топленого масла
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. меленої зіри
  • 1/4 ч. Л. меленої кориці
  • 1/2 ч. л. пластівців чилі
  • сіль
  • мелений чорний перець

Для тіста :

  • 2,5 склянки борошна
  • 100 мл холодної води
  • 2 яйця
  • 1 ч. Л. солі

Додатково:

  • рослинне масло для змазування мантишници
  • розтоплене вершкове масло
  • сметана або катик
  • часник

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 МАНТИ з гарбузом

Просійте борошно в велику миску, зробіть в центрі поглиблення. Змішайте яйце з сіллю і холодною водою і вилийте в поглиблення. Почніть замішувати тісто виделкою, підсипаючи борошно з країв до центру. Коли вся рідина змішається з борошном, почніть вимішувати тісто руками, поки воно не стане пружним і еластичним. Скачайте тісто в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник мінімум на 1 год. Крок 2

Наріжте гарбуз маленькими кубиками. Так само наріжте цибулю. Порубати часник. Розтопіть в великій сковороді топлене масло і смажте цибулю на середньому вогні, часто помішуючи, до м'якості. Додайте гарбуз і часник, збільште вогонь і продовжуйте готувати ще 5-7 хв., Поки гарбуз не стане м'якою, але збереже форму. Додайте сіль, перець, зіру, коріандр і пластівці чилі, перемішайте і зніміть з вогню. Остудіть начинку. Крок 3

Розділіть тісто на 16 частин, кожну розкачати в тонкий корж товщиною близько 1,5-2 мм, краї коржа бажано робити трохи тонше, ніж середину. Крок 4

МАНТИ з гарбузом

У центр коржі покладіть ложку начинки . Підніміть вільну частину коржі догори і защипніть краю, закладаючи їх в складки і залишаючи отвір в центрі. Крок 5

МАНТИ з гарбузом

Підготуйте пароварку або мантишніца. Змастіть кошика рослинним маслом (якщо використовуєте бамбукову пароварку, то краще підкладати під манти шматочки нарізаної моркви – так манти НЕ пристане до дна). Викладіть манти в кошики на невеликій відстані один від одного і встановіть кошика на підставу з киплячою водою. Накрийте кришкою і готуйте 50 хв. Крок 6 Вимкніть вогонь і залиште манти в кошику на 3-5 хв., Щоб трохи підсохли тісто – так їх буде легше перекласти на блюдо. Перекладіть манти на блюдо і змастіть розтопленим маслом. Наріжте вершкове масло маленькими кубиками і покладіть по шматочку в отвір мантів. Крок 7 Подавайте зі сметаною або катиком, змішаним з дрібно нарізаним часником.

0/5 (0 Reviews)