Якщо у вас залишилися млинці з масляного тижня, можна приготувати млинцевий пиріг з фаршем. Треба тільки зробити начинку, загорнути її в млинці і залити пиріг яєчно-вершковою заливкою з сиром, запекти в духовці і подати до столу.
Інгредієнти
Для заливки:
- сир 70 г
- яйця курячі 2 шт.
- вершки 10% 170 г
Для начинки:
- м'ясний фарш 700 г
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- мускатний горіх за смаком
- мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
Для тіста:
- борошно 250 г
- молоко 500 г
- яйця курячі 3 шт.
- окріп 300 г
- цукор 20 г
- сіль 6 г
- рослинне масло в тісто 2 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте тісто для млинцевого пирога з фаршем. У мисці віночком змішайте яйця, тепле молоко, цукор і сіль. Борошно просійте через сито, додайте в яєчно-молочну суміш і перемішайте. Крок 2
Влийте в тісто рослинне масло і перемішайте віночком. Миску з тестом для млинців накрийте чистим рушником і залиште при кімнатній температурі на 20 хвилин. Додайте окріп в тісто, перемішайте. Крок 3
Приготуйте начинку для млинцевого пирога з фаршем. Цибулю очистіть і дрібно порубати, в сковороді нагрійте рослинну олію і обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте до цибулі фарш і смажте на середньому вогні 7 – 8 хвилин, додайте дрібку меленого мускатного горіха. Поперчіть і посоліть за смаком. Крок 4
Сковороду, де будуть смажитися млинці, краще взяти чавунну, на такій сковороді млинці виходять рум'яні в дрібну дірочку. Добре її нагрійте, змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Невелика кількість тіста налийте на сковороду і підрум'яньте млинець з одного боку. Переверніть і обсмажте з іншого боку. Таким чином спечіть все млинці. Крок 5
Покладіть на кожен млинець по 2 ст.л. начинки, скачайте в рулет. Круглу форму, де будете запікати млинцевий пиріг з фаршем, змастіть рослинною олією і помістіть рулетики, складаючи їх «равликом» по колу. Крок 6
Зробіть заливку з вершків, яєць і тертого сиру. Залийте млинцевий пиріг з фаршем і випікайте в розігрітій духовці при 170 ° C приблизно 35 хвилин. Корисна порада
млинці пирога з фаршем дайте відпочити 15 хвилин після того, як дістанете його з духовки. Так буде простіше нарізати його на акуратні шматочки, полийте пиріг бальзамічним соусом до смаку.
Господині на заміткуМлинцевий пиріг з фаршем розрахований на форму 28 см. З цієї кількості продуктів виходить 22-24 млинця діаметром 22 см, & quot ; равликів & quot; в пирозі 14 штук.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!