М'ясна лазіння є безумовною і невід'ємною частиною італійської кухні. До речі, перший рецепт цієї страви був знайдений неподалік від Неаполя & mdash; в рукописі, що відноситься до XIV століття. Правда, та лазіння була зовсім нем'ясних: плоскі листи тесту для пасти відварювали в киплячій воді, потім посипали подрібненим сиром, перцем, прянощами і складали один на одного стопкою. Пізніше & nbsp; блюдо & laquo; обросло & raquo; величезною кількістю варіантів, один з яких, причому чи не найпопулярніший, з'явився на півночі Італії, в Болоньї. Місцеві кухарі для начинки лазаньї готували фарш з помідорами та іншими овочами, укладали його на аркуші тесту, щедро поливали соусом бешамель і посипали тертим пармезаном. Виходило просто незрівнянно! Кажуть, що кращу м'ясну лазанью можна спробувати в невеликих сімейних ресторанчиках, віддалених від жвавих туристичних стежок. А ми вам пропонуємо навчитися готувати цю страву самостійно і насолоджуватися ним, не залишаючи меж рідного дому, хоч кожен день!
Інгредієнти
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- велика морква – 1 шт.
- стебла селери – 2 шт.
- оливкова олія – 8 ст. л.
- м'якоть яловичини – 500-600 г
- шинка – 200 г
- червоне сухе вино – 500 мл
- протерті томати – 800 г
- молоко – 1 л
- тертий мускатний горіх – 1/3 ч. л.
- лавровий лист – 1 шт.
- вершкове масло – 100 г
- борошно – 2-3 ст. л.
- сухі листи тесту для лазаньї – 12-15 шт.
- тертий пармезан – 400 г
- сіль, мелений перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте м'ясний соус для лазаньї. Для цього цибулю з часником очистіть, дрібно порубати. Моркву очистіть, вимийте і наріжте тонкою соломкою. Селера дрібно наріжте. У високій сковороді з товстим дном нагрійте оливкову олію. Покладіть цибулю і, помішуючи, злегка підрум'яньте його. Додайте моркву і селеру, смажте на слабкому вогні 5 хвилин. Крок 2
М'ясо для соусу лазаньї пропустіть через м'ясорубку з частою гратами. Шинку наріжте маленькими кубиками. Підготовлені інгредієнти додайте в сковороду до овочів і, помішуючи виделкою, смажте до світло-коричневого кольору. Крок 3
Влийте вино і тушкуйте на слабкому вогні 10 хвилин. Додайте протерті томати, посоліть і поперчіть. Гасіть на мінімальному вогні, прикривши кришкою, протягом 1,5-2 годин. Крок 4
Приготуйте соус бешамель для м'ясної лазаньї. В молоко додайте мускатний горіх і лавровий лист. Доведіть до кипіння на сильному вогні. Зніміть з плити і залиште до використання. Крок 5 У сковороді на слабкому вогні розтопіть вершкове масло. Зверху просійте борошно і, помішуючи лопаткою, обсмажте до золотистого кольору і появи приємного горіхового аромату. Крок 6
Молоко процідіть через часте сито і, помішуючи віночком, влийте тонкою цівкою в борошняну масу. Доведіть до кипіння. Не забувайте помішувати! Посоліть соус для м'ясної лазаньї і трохи поперчіть. Крок 7
На дно високої форми, в якій буде готуватися лазіння, налийте трохи м'ясного соусу. Накрийте листами тесту. Потім налийте ще трохи м'ясного соусу, соусу бешамель і посипте тертим пармезаном. Знову накрийте листами лазаньї. Зробіть кілька шарів. Крок 8
Верхній шар м'ясної лазаньї повинен складатися з листів тесту. Полийте їх соусом бешамель і посипте тертим пармезаном. Верх форми закрийте фольгою. Запікайте м'ясну лазанью 40 хвилин при 180 & deg; C. Корисна порада
В м'ясної соус для такої лазаньї можна також додати дрібно нарізаний червоний солодкий перець (1 стручок): смак начинки буде більш насиченим і трохи пікантним.
До речіСьогодні листи для м'ясної лазаньї виготовляють з борошна пшеничного . Однак раніше використовували для цієї мети більш дешеві варіанти & mdash; полб'яною, житнє, каштанову, кукурудзяну. Іноді листи підфарбовували, додаючи шафран або подрібнений шпинат.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!