Макаронну запіканку з фаршем можна назвати спрощеною версією традиційної лазаньї болоньєзе: замість соусу бешамель в страві використовується яєчно-вершкова суміш, а м'ясо доповнює цукіні. Як ви вже зрозуміли, виходить не менш (а то і більше) смачний варіант. До того ж вам не доведеться турбуватися про те, чи достатньо размягчатся листи лазаньї при запіканні, тому що макарони попередньо відварюються. А ще макаронна запіканка з фаршем дуже красива на зрізі, особливо якщо ви дасте страві трохи відпочити після готовності при кімнатній температурі (близько 10 хвилин).
Інгредієнти
- сушений орегано і чебрець – по 0,5 ч. Л.
- тертий мускатний горіх – 0,25 ч. л.
- цибуля – 1 шт.
- помідор – 3 шт.
- масло оливкове – 1 ст. л.
- масло рослинне – 3 ст. л.
- сіль – за смаком
- макарони – 400 г
- тертий сир чеддер – 100 г
- вершки жирністю 10% – 250 мл
- яловичий фарш – 700 г
- яйце – 3 шт.
- гострий червоний перчик – 0,5 шт.
- товчений часник – 2 зубчики
- цукіні – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Макарони для запіканки з фаршем відварити в киплячій підсоленій воді з додаванням оливкової олії, 6-7 хв., до напівготовності. Відкинути на друшляк. Крок 2
на помідорах зробити по хрестоподібному надрізу, ошпарити їх окропом, потім опустити на 1-2 хв. в крижану воду. Шкірку зняти, м'якоть нарізати шматочками. Крок 3
Лук і часник для запіканки очистити, з гострого перчика видалити насіння. Цибулю нарізати кубиками, часник – скибочками, перчик подрібнити. Цукіні вимити і нарізати уздовж тонкими пластинами. Крок 4
Розігріти в сотейнику рослинне масло і обсмажити фарш, розминаючи лопаткою, 6-8 хв. Додати всі овочі, посипати сіллю, перцем, орегано і чебрецем, готувати, помішуючи, 8-10 хв. Крок 5
Приготувати соус для макаронної запіканки. Збити в мисці яйця з вершками, приправити мускатним горіхом, сіллю і перцем. Цукіні опустити на 1-2 хв. в киплячу воду, відкинути на друшляк. Крок 6
Розігріти духовку до 190 ° С. Половину макаронів помістити в змащену маслом прямокутну вогнетривку форму, посипати 1/3 сиру. Зверху викласти цукіні, половину вершкової суміші і фарш з овочами. Знову посипати половиною сиру. Накрити макаронну запіканку шаром з решти макаронів. Залити залишками вершково-яєчної суміші і посипати сиром. Запікати 35-40 хв. Корисна порада
М'ясо для макаронної запіканки краще підготувати самостійно. Просто купіть шматок яловичої м'якоті і пропустіть її через м'ясорубку з частою гратами. Часу на це піде не так вже й багато, але так ви точно будете впевнені в якості фаршу.
До речіДля такої запіканки з фаршем найкраще використовувати великі макарони, проте підійдуть і спагетті, які можна красиво викласти & mdash; вигнутими & laquo; хвилями & raquo; або у вигляді & laquo; гнізд & raquo;.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!