МИНЕСТРОНЕ З цесарки

МИНЕСТРОНЕ З цесарки

Інгредієнти

  • 1 маленька цесарка
  • 150 г нежирного бекону або грудинки на шкірі, одним шматком
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> велика жменя короткої пасти

  • 1 середня цибулина
  • 1 середній стебло цибулі-порею
  • 1 середня морквина
  • 1 великий цукіні
  • 1 маленький корінь селери
  • 200 г білої або строкатою квасолі
  • 700-800 г рубаних помідорів у власному соку
  • 2 зубчики часнику
  • 1 середній пучок шпинату
  • 1 середній пучок базиліка
  • 2 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
  • 2 лаврові листки
  • 1 бутон гвоздики
  • сіль, мелений чорний перець
  • пармезан для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Замочіть квасолю в холодній воді на 10 годин, потім промийте, залийте холодною водою і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, варіть без солі і не закриваючи кришкою 40 хвилин. Злийте воду. Крок 2 Покладіть цесарку на деко, змастіть маслом і поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 15-20 хвилин, щоб вона злегка підрум'яниться. Перекладіть у велику каструлю, залийте 2 л холодної води, на невеликому вогні доведіть до кипіння, зніміть піну. Додайте гвоздику і неочищені зубчики часнику, варіть на мінімальному вогні 1,5 години, не даючи бурхливо кипіти. Потім акуратно вийміть, бульйон процідіть. Зніміть м'ясо цесарки з кісток, наріжте шматочками. Крок 3 Цибулю, моркву, цукіні і селеру наріжте середніми кубиками. Порей (всю білу частину і 2-3 см зеленої), нарізавши тонкими півкільцями, промийте та висушіть. З бекону зріжте шкіру, м'якоть наріжте короткими тонкими смужками. У великій каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію, додайте бекон, обсмажуйте, помішуючи, 3-4 хвилини. Потім додайте всі овочі і шматок шкіри від бекону. Готуйте на середньому вогні, помішуючи, 20 хвилин. Не давайте овочам покорічневеть. Крок 4 У базиліка і шпинату відріжте стебла, дуже дрібно наріжте. Листя крупно порубати. Додайте до овочів помідори разом з соком, лавровим листом, стеблами шпинату і базиліка. Покладіть квасоля, влийте бульйон, готуйте на мінімальному вогні під кришкою 30 хвилин. Крок 5 Додайте в суп м'ясо цесарки, пасту, листя шпинату і базиліка, сіль і перець. Варіть до готовності пасти, приблизно 10 хвилин. Подавайте дуже гарячим, посипавши натертим пармезаном. До речі

Замість сухої квасолі можете використовувати консервовану, але вибирайте найякіснішу і ретельно промийте її холодною водою перед тим як покласти в суп.

0/5 (0 Reviews)