Цесарки скоринкою з пармезану

цесарки скоринкою з пармезану

Інгредієнти

  • 2 цесарки
  • 2 яйця цесарки
  • 60 г пармезану
  • 50 мл нежирних вершків вершкове масло
  • 1 стакан смачних панірувальних сухарів
  • 1,5 склянки борошна
  • цедра половини апельсина
  • 4-5 листочків розмарину
  • 2 ч. Л сушеного орегано
  • 2 ч. л. солодкої меленої
  • паприки сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Обробити цесарку на невеликі шматки: крильця (видаліть кінчик крила), ніжки, стегенця, четвертинки грудки. Спинку краще використовувати в рецепті для бульйону. Обсушити шматки паперовими рушниками. Крок 2 Збийте яйця з вершками в невеликій мисці. У широку глибоку тарілку насипте борошна, змішайте з паприкою і дрібкою солі. Крок 3 В іншу широку глибоку тарілку насипте сухарі. Натріть пармезан на дрібній тертці. У ступці розкришите подрібніше орегано, додайте до сухарів разом з рубаним розмарином і апельсиновою цедрою, сіллю і чорним перцем, всипте пармезан, перемішайте. Крок 4 Щедро змастіть великий деко олією. Духовку розігрійте до 230 ° С. Крок 5 Занурюйте кожен шматок цесарки в борошно, стряхивайте зайве; потім занурюйте в яєчну суміш, також стряхивайте зайве; і, нарешті, обвалюють в суміші сухарів з пармезаном, злегка втискаючи крихти в м'ясо. Шматки цесарки повинні бути покриті цією сумішшю рівним шаром з усіх боків. Крок 6 Кожен готовий шматок кладіть на деко. Шматки не повинні торкатися один одного. Вам може знадобитися другий деко. На кожен шматок курки покладіть дуже тонкий скибочку вершкового масла. Крок 7 Поставте деко в духовку, через 10 хвилин зменшіть тем- пературі до 170 ° С. Запікайте цесарку, не перегортаючи, ще приблизно 55 хвилин. Із шматка зубочисткою в самому товстому місці повинен виділятися прозорий, а не рожевий сік. Шматки грудки будуть готові приблизно на 10 хвилин раніше ніжок – викладіть їх на блюдо і накрийте фольгою. Господині на замітку

Подавайте цесарку в пармезані зі спагеті або з зеленим салатом.

0/5 (0 Reviews)