ЗАПЕЧЕНИЙ КАРТОПЛЯ, ФАРШИРОВАНИЙ цесарки

ЗАПЕЧЕНИЙ КАРТОПЛЯ, ФАРШИРОВАНИЙ цесарки

ЗАПЕЧЕНИЙ КАРТОПЛЯ, ФАРШИРОВАНИЙ цесарки

Інгредієнти

  • 3 філе грудки цесарки
  • 6 великих картоплин для запікання з тонкою шкіркою
  • 70 г витриманого Чеддер або іншого твердого сиру
  • 4 черешки селери
  • 5-7 товстих стебел зеленої цибулі, тільки біла частина, і 2 см зеленої
  • вершкове масло сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Картоплини вимийте щіткою, загорніть кожну окремо в фольгу, покладіть на решітку в центр розігрітій до 180 ° С духовки і запікайте до м'якості 40-70 хвилин, в залежності від сорту і розміру. Крок 2 Для начинки філе цесарки опустіть в підсолений окріп, тримайте на середньому вогні під кришкою 5 хвилин, вимкніть вогонь і тримайте під кришкою ще 15 хвилин. Потім викладіть на дошку, трохи остудіть і наріжте середніми кубиками. Крок 3 Дуже дрібними кубиками наріжте селера. Тонкими кружальцями наріжте зелену цибулю. Розтопіть в сковороді 2 ст. л. вершкового масла. Коли воно почне пінитися, покладіть селеру і цибулю, обсмажуйте на слабкому вогні, помішуючи, 10 хвилин. Овочі не повинні сильно змінити колір. Додайте шматочки цесарки, сіль і перець, перемішайте і зніміть з вогню. Крок 4 Запечена картопля звільніть від фольги і дайте трохи охолонути. У духовці включите режим «гриль». Зріжте по довгій стороні кожної картоплини тонку смужку – щоб картоплина могла міцно стояти. Крок 5 Розріжте картоплини навпіл. Акуратно невеликий ложкою вийміть з кожної половинки м'якоть, залишаючи стінки товщиною 1,5 см. Покладіть всередину по шматочку вершкового масла. Крок 6 Змішайте з начинкою в сковороді 2 ст. л. картопляної м'якоті, розім'ятої виделкою. Розкладіть начинку по картоплині, акуратно утрамбовуючи. Крок 7 Натріть на тертці сир, посипте картоплю, покладіть на деко і поставте під гриль – щоб сир почав покриватися рум'яною скоринкою. Подавайте відразу ж. Господині на замітку

За можливості виберіть спеціальний картопля для запікання: великий, з невеликим
вмістом крохмалю. На упаковці це часто позначено.

0/5 (0 Reviews)