Несолодко ХЛІБНИЙ ПУДИНГ (кассероль) До сніданку

несолодко ХЛІБНИЙ ПУДИНГ (кассероль) До сніданок

Інгредієнти

  • 400 г черствого білого або зернового хліба
  • 300 г свинячого фаршу
  • 2-3 скибочки бекону або грудинки
  • 1 ст.л. рослинного масла + для змащування форми
  • 1 невелика цибулина
  • 250 г пікантного твердого сиру
  • 8-10 яєць
  • 800 мл молока
  • 1 ст.л. гострого соусу (типу “Табаско”)
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. кмину (бажано)
  • 1 ч.л. солодкої паприки
  • мелений чорний перець за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Черствий хліб наріжте скибочкам товщиною приблизно 8 мм. Цибулю дрібно наріжте, сир натріть на крупній тертці. Крок 2 Бекон або грудинку наріжте плоским прямокутними шматочками (лардонамі), перекладіть в сковороду, додайте рослинне масло і обсмажте на помірному вогні, щоб витопити жир. Крок 3 Викладіть в сковороду фарш і готуйте на середньо-сильному вогні, помішуючи, до тих пір, поки м'ясо не перестане бути рожевого кольору. Приправте сіллю, перцем і кмином, додайте цибулю і продовжуйте обсмажування до золотистого рум'янцю. Крок 4 Змастіть рослинним маслом прямокутну форму для запікання. Викладіть скибочки хліба в один шар, на них – обсмажені фарш. Посипте сиром і повторіть шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Крок 5 Злегка збийте яйця з сіллю, додайте молоко, перемішайте до однорідності і приправте паприкою і гострим соусом до смаку. Рівномірно залийте вміст форми яєчно-молочною сумішшю. Крок 6 Вільно загорніть форму в два шари харчової плівки і поставте зверху гніт (наприклад, консервні банки або коробки з сипучими продуктами або скляні банки, наповнені водою), по-можливості рівномірно розподіляючи вагу. Приберіть конструкцію в холодильник на час від години до 24 годин. Крок 7 Дістаньте кассероль з холодильника. Розігрійте духовку до 180 С. Зніміть з форми гніт і плівку. Поставте в середину духовки і запікайте близько години, до золотисто-коричневого кольору. Остудіть 10 хвилин і подавайте.

0/5 (0 Reviews)