ОКОРОК в червоному вині

ОКОРОК в червоному вині

Інгредієнти

  • 1 кг м'якоті свинячого окосту
  • 300 мл сухого червоного вина
  • 1 паличка кориці
  • 2 ст. л. насіння коріандру
  • оливкова олія «екстра вірджин»
  • морська сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ОКОРОК в червоному вині

Насіння коріандру покладіть в розігріту суху сковорідку і обсмажуйте на середньому вогні, струшуючи, 2-3 хв. Покладіть в ступку і потовчіть досить крупно. Розламайте там же паличку кориці. Крок 2

ОКОРОК в червоному вині

Свинину наріжте великими кубиками. Влийте в герметично закривається ємність вино, додайте корицю, коріандр і перець, перемішайте. Покладіть свинину, перемішайте ще раз, закрийте і поставте маринуватися в прохолодне місце на 6 ч. Крок 3

Вийміть свинину з маринаду (маринад збережіть) і обсушити на паперових рушниках. Крок 4

ОКОРОК в червоному вині

У глибокій сковороді з товстим дном розігрійте приблизно 6 ст. л. масла. Обсмажуйте м'ясо невеликими порціями на сильному вогні, перевертаючи, до золотистої скоринки з усіх боків і викладайте на тарілку. Додаючи наступну порцію, при необхідності підливайте масло. Крок 5

ОКОРОК в червоному вині

Коли все м'ясо буде обсмажене, злийте зі сковороди жир, поверніть туди все м'ясо, влийте маринад. Долийте холодної води, щоб м'ясо було повністю покрито. Накрийте кришкою, поставте на середній вогонь і готуйте до м'якості м'яса, 1 ч. Посолітеза 15-20хв. до готовності. Крок 6

ОКОРОК в червоному вині

Якщо в сковороді залишилося багато рідини, відкрийте кришку, збільшіть вогонь до максимуму і готуйте ще 10 хв. Подавайте м'ясо з запеченими овочами.

0/5 (0 Reviews)