Інгредієнти
- 600-700 г м'якоті стегна індички
- 300 г м'якоті грудки індички
- 300 г м'якоті свинячої шийки
- 150 г тонких скибочок бекону
- 120 г підкопченого свинячого сала
- 100 г трохи черствого білого хліба
- 100 мл вершків жирністю 20-30%
- 2 яйця
- 70 мл сухого білого вина
- 40 мл джина
- 1 велика гілочка чебрецю
- оливкова олія
- 5-6 ягід ялівцю
- сіль, чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
наріжте хліб шматочками і залийте вершками, залиште на 5 хв. Всипте ягоди ялівцю і листочки чебрецю в ступку (стебла чебрецю не знадобляться), додайте велику дрібку солі і щедро – перцю, потовчіть все разом. Крок 2
Грудку наріжте маленькими кубиками зі стороною 1 см. Філе стегна, сало і шийку подрібніть в м'ясорубці. Крок 3
Злегка збийте яйця з білим вином – тільки щоб зникли білкові нитки. Додайте джин і ще трохи збийте. Крок 4
Змішайте руками фарш і грудку, хліб з вершками і приправи з ступки. Влийте яєчну суміш, ще перемішайте. Затягніть плівкою і охолодіть, 2 ч. Крок 5
Змазану оливковою олією прямокутну жароміцних форму викладіть тонкими скибочками бекону, укладаючи їх внахлест так, щоб краї звисали. На бекон викладіть фарш, прикрийте звисаючими краями бекону. Поставте в розігріту до 220 ° С духовку, через 5 хв. зменшіть температуру до 160 ° С. Запікайте 1 ч. Крок 6
Для перевірки готовності проткніть террин в декількох місцях довгою шпажкою: повинен витікати прозорий сік. Якщо сік рожевий, накрийте террин фольгою і поверніть в духовку на 20 хв. Перед подачею дайте Террін постояти 20 хв. Подавайте з салатом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!