Окрошка на кефірі для багатьох ще більш незрозуміла штука, ніж окрошка на квасі. Шанувальники першої і другої & mdash; два непримиренні табори, майже як ті, хто розбиває яйця з тупою боку і ті, хто називають себе гостроконечниками. Ми не хочемо вступати не в один табір, а просто чітко, вдумливо і з душею розповімо як приготувати окрошку на кефірі.
Звичайно, немає єдиної рецептури окрошки, але є рекомендації як залиту рідиною масу з подрібнених овочів, натурального тваринного білка і зелені перетворити в гармонійне блюдо & mdash; російське національне надбання. Пам'ятаючи про цю російську душу окрошки, ми не рекомендуємо проводити над нею досліди по додаванню в рецептуру заморських продуктів. Навіть уже майже своя рукола тут не потрібна!
Інгредієнти
- 2 великі картоплини
- 2 огірка
- цибуля зелена – 1 пучок
- 2 яйця
- 300 г вареної шинки
- 5-6 редисок, можна з бадиллям (але тільки з молодою)
- 1 гілочка кропу
- 1 гілочка кінзи
- кефір для заправки
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Заздалегідь приготуйте фігурний лід. 1 гілочку кропу вимийте і відокремте листочки. Стебла не викидайте, а використовуйте для салатів або маринадів. В спеціальні форми для льоду розкладіть по 1 листку, акуратно влийте питну смачну воду і приберіть формочку в морозилку до повного застигання льоду. Краще відразу зробити льоду побільше. Його можна використовувати також для подачі овочевих соків і гаспачо. Крок 2
Картопля вимийте, відваріть в мундирі до готовності. Дайте охолонути, потім очистіть від шкірки і дрібно наріжте. Нарізану картоплю приберіть в холодильник. Якщо ви хочете приємно здивувати своїх гостей і себе самого новим смаком окрошки на кефірі, молоду картоплю в мундирі, подайте до холодної окрошка гарячим. Не додавайте її до решти інгредієнтів. Крок 3
Огірки вимийте. Дуже великі огірки, з грубою або занадто пухирчатою шкіркою, очистіть і наріжте дрібними кубиками. Знавці окрошки на кефірі стверджують, що їх краще навіть натерти на крупній тертці, але не перетворювати при цьому в кашу! У будь-якому випадку, огірки теж в своїй посуді відправте в холодильник. Крок 4
Зелену цибулю дрібно наріжте і розітріть в ступці з сіллю. Відставте його в сторону (на столі), до використання, тобто до додавання в окрошку з кефіром. Нехай він настоюється і віддає свою гіркоту. Крок 5
Яйця зваріть круто, залийте холодною водою. Нехай вони постоять і охолонуть, після цього очистіть від шкаралупи. Далі можете яйця дрібно нарізати, а можете все білки дрібно нарізати, а жовтки розтерти з гірчицею. Краще візьміть для цього трохи російської – жгугчей, ніж багато кисло-солодкого діжонськой гірчиці. Крок 6
Редис вимити, обсушити паперовим рушником і, відрізавши кінчики, дрібно наріжте. Якщо вам пощастило, і у вас є бадилля, обдайте її окропом або, краще, швидко обсмажте (як зазвичай надходять зі шпинатом) і теж додайте в окрошку на кефірі. Редиску і бадилля відправте теж в холодильник. Крок 7
Частину, що залишилася зелень вимити, обсушити паперовими рушниками і дрібно наріжте. Викладіть всі підготовлені інгредієнти – разом з нарізаною невеликими кубиками шинкою – у велику миску або супницю. До речі, більш передбачливий хід: шинку наріжте і подайте окремо. Кожен покладе м'яса стільки, скільки хоче. Додайте всю зелень, включаючи настояний цибулю (тільки злийте сік) і перемішайте. Спробуйте і, при необхідності, посоліть. Крок 8
Додайте кефір. Як це зробити найкращим чином, прочитайте нижче в раді! Перемішати окрошку, розлийте по тарілках. Дістаньте лід з формочок і покладіть в кожну тарілку по 2 – 3 шматочки. Крок 9
Окрошку відразу подавайте. При бажанні доповніть подачу двома невеликими піалках. Нехай в одній буде хрін, а в іншій – жовтки, розтерті з гірчицею. Смачного! Господині на замітку
Домашня варена свиняча лопатка або шматок шинки чудесним чином замінюють в окрошка на кефірі покупну варену шинку. Смажене м'ясо тут не потрібно, а ось запечене & ndash; особено не дуже жирне, підходить для цієї страви якнайкраще. Якщо не уявляєте собі маложирную свинину, просто візьміть для окрошки на кефірі варений яловичий язик і буде вам щастя. & Nbsp;
До речі
& nbsp; Чим свіже кефір, & nbsp; тим ніжніше вийде & nbsp; окрошка. Але найкраще кефір для окрошки розвести, приблизно 2,5: 1. Де велика частина – це кефір, а роль & nbsp; & laquo; одиниці & raquo; відіграє нейтральна рідина, наприклад & nbsp; відвар & nbsp; від картоплі, смачна питна вода (для окрошки на кефірі можна використовувати навіть слабогазовану) або зовсім легкий овочевий бульйон. & nbsp; Деякі навіть розводять кефір пахтою. Вона теж тепер продається в магазинах і додає окрошка на кефірі приємний вершковий присмак.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!