Щоб приготувати багате на смак блюдо, зовсім не обов'язково використовувати дорогі продукти. Для гасіння підходять саме недорогі частини туші: в них містяться колллаген і жир, які при повільному гасінні роблять м'ясо м'яким, ніжним і ароматним.
Інгредієнти
- 700 г яловичини для гасіння (шия, лопатка)
- 400 г шматочків помідорів, консервованих у власному соку
- 300 г дрібної картоплі
- 2 середні морквини
- 1 середня цибулина
- 4 зубчики часнику
- 500 мл курячого або яловичого бульйону
- 300 мл червоного сухого вина
- 1/2 склянки борошна
- 1/2 ст. л. вустерського соусу
- цедра половини апельсина
- 2 лаврові листки
- 4 гілочки чебрецю
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- 1 склянка сметани
- 1 ст. л. хрону
- цедра половини лимона
- 1 ст. л. лимонного соку
- 3 стебла шніт-цибулі або 1 стебло зеленої цибулі
- 3 гілочки петрушки
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 150 ° С. Наріжте м'ясо великими кубиками. Змішайте в мисці 1/2 ч. Л. солі, 1/4 ч. л. чорного перцю і борошно. Покладіть яловичину і добре перемішайте, щоб всі шматочки були рівномірно покриті борошном. Надлишки борошна струсіть. Крок 2
Очистіть цибулю і часник. Лук розріжте на 4 частини, часник наріжте тонкими скибочками. Нагрійте масло у великій жароміцної посуді на сильному вогні. Покладіть яловичину і смажте, не заважаючи, до тих пір, поки м'ясо добре не підрум'яниться з одного боку, близько 6 хв. Потім перемішайте і готуйте ще 3 хв. Крок 3
Влийте в каструлю вино і отскребая лопаткою все присмажені на дно каструлі м'ясні соки. Крок 4
Додайте вустерский соус, часник, цибуля, дрібно натерту апельсинову цедру, лавровий лист, чебрець, помідори і бульйон. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і переставте каструлю в духовку. Крок 5
Очистіть картопля і морква, картопля розріжте навпіл, моркву наріжте великими шайбами. Приблизно через 1 год додайте картоплю і моркву в каструлю. Продовжуйте готувати рагу приблизно 1,5 год – м'ясо повинно легко проколюватися виделкою. Крок 6
Подрібніть зелену цибулю і петрушку, натріть лимонну цедру на дрібній тертці. Змішайте сметану, хрін, лимонну цедру і сік, зелена цибуля і петрушку в маленькій мисці. Приправте сіллю і перцем. Коли рагу буде готове, вийміть каструлю з духовки і видаліть лавровий лист і чебрець. Приправте за смаком сіллю і перцем. Подавайте відразу ж, поклавши в кожну тарілку з рагупо ложці сметанному соусі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!