ПЕЛЬМЕНИ з копченим лососем В ВЕРШКОВОМУ соусі

Пельмені з лососем виходять дуже ніжними, просто тануть у роті. А завдяки соусу трохи нагадують Гедза – японські пельмені.

Інгредієнти

  • ікра червона для подачі

Для фаршу:

  • 150 мл вершків 33-35%

Для соусу на порцію (10-15 шт):

  • 100 мл вершків 33-35%
  • 30 мл соусу соєвого

Для тесту:

  • 600 г борошна пшеничного вищого сорту + трохи на підпис
  • 85 г шпинату
  • 370 мл води
  • 2 ст. л. олії соняшникової
  • 1 щіпка цукру
  • 1 щіпка солі
  • 50 г крохмалю

Для фаршу:

  • 400 г філе лосося холодного копчення
  • 400 г філе охолодженого лосося
  • 200 г цибулі ріпчастої
  • 2 ст. л. олії соняшникової для обсмажування
  • 1 щіпка солі
  • 1 щіпка перцю чорного меленого

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ПЕЛЬМЕНИ з копченим лососем в ВЕРШКОВОМУ соусі

Борошно гіркою просіяти на робочу поверхню, зробити в центрі поглиблення і додати в нього всі інгредієнти для тіста. Крок 2

ПЕЛЬМЕНИ з копченим лососем В ВЕРШКОВОМУ соусі

Підняти борошно від низу до верху до центру, замісити круте, не надто липке тісто, прикрити його плівкою або вологим рушником. Залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі. Крок 3

ПЕЛЬМЕНИ з копченою ЛОСОСЕМ В ВЕРШКОВОМУ соусі

Для фаршу: цибуля обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Рибу нарізати ножем або нарізати кубиком по 0,5 см, додати цибулю, посолити і поперчити, влити вершки, ретельно перемішати до однорідної консистенції. Крок 4

ПЕЛЬМЕНИ з копченою ЛОСОСЕМ В ВЕРШКОВОМУ соусі

На пріпиленний борошном робочій поверхні тонко розкачати тісто (о.5-0.7 см). Формочкою вирізати кружальця. На кожен кружечок викласти начинку. Крок 5

ПЕЛЬМЕНИ з копченим лососем В ВЕРШКОВОМУ соусі

Покласти на долоню гурток тесту з начинкою і акуратно защипнути краю. З'єднати кінці півмісяця і скріпити їх, щільно притиснувши пальцями, щоб кінці склеїлися. Таким же чином зліпити інші пельмені. Заготівлю пельменів покласти на дошку або плоску тарілку і злегка заморозити. Потім відварити в підсоленій воді 10-12 хвилин. Або перекласти в пакет і заморозити. Крок 6

ПЕЛЬМЕНИ з копченою ЛОСОСЕМ в ВЕРШКОВОМУ соусі

Приготувати соус: влити в сковороду вершки з соєвим соусом, прогріти 2-3 хвилини. У глибоку тарілку вилити соус, викласти готові пельмені, прикрасити червоною ікрою. До речі

Рецепт надано Оленою Солодовіченко, бренд-шефом ресторану Варенична №1.

0/5 (0 Reviews)