ПЕЛЬМЕНИ СИБІРСЬКІ КЛАССИЧЕСКИЕ

У кожної господині є свої секрети в приготуванні справжніх сибірських пельменів. Я пропоную базовий рецепт знаменитих пельменів.

ПЕЛЬМЕНИ СИБІРСЬКІ КЛАСИЧНІ

Інгредієнти

  • сметана для подачі

для тіста:

  • 590 г борошна пшеничного вищого сорту + трохи на підпис
  • 250 мл води
  • 2 ст. л. олії соняшникової
  • 1 щіпка цукру
  • 1 щіпка солі
  • 50 г крохмалю (для єдиної консистенції начинки), за бажанням

Для фаршу:

  • 300 г свинини (шия)
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 400 г яловичини (лопатка)

  • 250 г цибулі ріпчастої
  • 1 щіпка солі
  • 1 щіпка перцю чорного меленого
  • 100 мл молока 3,2%

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ПЕЛЬМЕНИ СИБІРСЬКІ КЛАССИЧЕСКИЕ

Борошно гіркою просіяти на робочу поверхню, зробити в центрі поглиблення і додати в нього інші інгредієнти для тіста. Підняти борошно від низу до верху до центру, замісити круте, не надто липке тісто, прикрити його плівкою або вологим рушником. Залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі. Крок 2

ПЕЛЬМЕНИ СИБІРСЬКІ КЛАССИЧЕСКИЕ

Для фаршу: свинину, яловичину і цибулю прокрутити через м'ясорубку, посолити і поперчити, додати молоко, ретельно перемішати до однорідної консистенції. Крок 3

ПЕЛЬМЕНИ СИБІРСЬКІ КЛАССИЧЕСКИЕ

На пріпиленний борошном столі за допомогою качалки тонко розкачати тісто (товщиною 2-3 мм). Формочкою вирізати кружальця. На кожен кружечок викласти начинку. Крок 4

ПЕЛЬМЕНИ СИБІРСЬКІ КЛАССИЧЕСКИЕ

Покласти на долоню гурток тесту з начинкою і акуратно защипнути краю. З'єднати кінці півмісяця і скріпити їх, щільно притиснувши пальцями, щоб кінці склеїлися. Таким же чином зліпити інші пельмені. Крок 5

ПЕЛЬМЕНИ СИБІРСЬКІ КЛАССИЧЕСКИЕ

Заготівлю пельменів покласти на дошку або плоску тарілку і заморозити. Потім перекласти в пакет і заморозити, або зварити пельмені в підсоленій воді 10-12 хвилин. Готові пельмені подавати зі сметаною. До речі

Рецепт надано Оленою Солодовіченко, бренд-шефом ресторану Варенична №1.

0/5 (0 Reviews)