Запросіть дитину робити пельмені разом. Ліплення з такого яскравого красивого тесту дітям завжди дуже подобається.
& nbsp;
Інгредієнти
Для тіста:
- 600 г борошна пшеничного вищого сорту + трохи на підпис
- 85 г шпинату
- 370 мл води
- 2 ст. л. олії соняшникової
- 1 щіпка цукру
- 1 щіпка солі
- 50 г крохмалю
Для фаршу:
- 500 г стегон курячих без шкіри і кістки
- 300 г філе курячого
- 400 г цибулі ріпчастої
- 1 ст. л. олії соняшникової для обсмажування
- 1 щіпка солі
- 1 щіпка перцю чорного меленого
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Борошно гіркою просіяти на робочу поверхню, зробити в центрі поглиблення і додати в нього інші інгредієнти для тіста, включаючи шпинат, пропущений з невеликою кількістю води через блендер. Крок 2
Підняти борошно від низу до верху до центру, замісити круте, не надто липке тісто. Крок 3
Прикрити його плівкою або вологим рушником. Залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі. Крок 4
Для фаршу: цибуля обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Куряче м'ясо прокрутити через м'ясорубку, додати цибулю, посолити і поперчити, ретельно перемішати до однорідної консистенції. Крок 5
На пріпиленний борошном робочій поверхні тонко розкачати тісто (о.5-0.7 см). Формочкою вирізати кружальця. На кожен кружечок викласти начинку. Крок 6
Покласти на долоню гурток тесту з начинкою і акуратно защипнути краю. З'єднати кінці півмісяця і скріпити їх, щільно притиснувши пальцями, щоб кінці склеїлися. Таким же чином зліпити інші пельмені.Заготовку пельменів покласти на дошку або плоску тарілку і відправити в морозилку. Злегка підморожені пельмені або перекладаємо в пакет і остаточно заморожуємо, або відварюємо. Крок 7
Зварити пельмені в підсоленій воді 10-12 хвилин. Готові пельмені подавати зі сметаною. До речі
Рецепт надано Оленою Солодовіченко, бренд-шефом ресторану Варенична №1.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!