ДОЛМА З кускус І в'ялені томати

На цей рецепт з книги & quot; ссобойку & quot; Ю. Висоцької я поглядала вже давно. Але от якось не складалося, то листя винограду немає, то забула про нього, то часу не вистачає … І ось час настав, і я це зробила! Мені ця долма дуже сподобалася. Син назвав це & quot; дівчачої їжею & quot; (Ну зрозуміло, йому зараз все що без м'яса-для дівчаток, вік такий). Коментар чоловіка – & quot; ідеальна закусочка & quot; .Однозначно, я її додам в & quot; постійні & quot; рецепти. Хочу сказати трохи про соус і кускус. Рецепт напишу так, як було в книзі. Але лимонний сік в соус я не додавала, тому що мені було досить кислого смаку в виноградному листі і в самому йогурті. А Ви, якщо будете готувати, орієнтуйтеся на свій смак. Кускус у мене був від & quot; Містраль & quot ;, він розсипчастий. А ось кускус від & quot; Агроальянс & quot; більше нагадує & quot; кашу & quot ;. Для цього рецепта краще використовувати менш розсипчастий кускус. Так начинку буде простіше загорнути і при умочуванням в соус вона не буде випадати з виноградного листя.

 ДОЛМА З кускус І в'ялені томати

Інгредієнти

  • для долми:
  • кускус 100 г
  • в'ялені помідори в олії 6 шт.
  • виноградне листя 10-15 шт.
  • базилік пучок (а)
  • томатний сік 2/3 стакан (а)
  • оливкова олія 2 ст.л.
  • кмин 1/2 ч.л.
  • коріандр 1/2 ч.л.
  • сіль, мелений перець за смаком
  • для соусу:
  • лимон 1 шт.
  • петрушка пучок (а)
  • жирний натуральний йогурт або сметана 100 г
  • оливкова олія 1 ст.л..
  • сіль, мелений перець за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Кускус залити киплячим томатним соком і залишити набухати під кришкою. Базилік дрібно порубати. В'ялені помідори порізати. Розігріти суху сковороду, всипати в неї кмин і коріандр зернами (якщо коріандр мелений, то його додати в масло). Коли спеції почнуть потріскувати, влити олію, трохи прогріти і зняти з вогню. Додати в сковороду помідори і базилік, перемішати і додати до кускусу, посолити, поперчити, добре перемішати. Крок 2 Виноградне листя промити і просушити паперовим рушником. Викласти начинку з кускусу на виноградне листя і згорнути конвертиками. Петрушку дрібно порубати. Цедру лимона натерти на дрібній тертці, з половинки лимона віджати сік. Крок 3 Приготувати соус: з'єднати йогурт, петрушку і лимонну цедру, влити 1 ст.л. лимонного соку і оливкове масло, посолити, поперчити і перемішати. Подавати долму з соусом.

0/5 (0 Reviews)