МАНТИ З баранини і курдючного ЖИРОМ

Справжні узбецькі манти готують, використовуючи м'ясо тільки баранини або яловичини, обов'язково додають курдючний жир. Інгредієнти ні в комі разі не пропускають через м'ясорубку, їх дрібно рубають ножем, що надає начинці соковитість і крихкість.

 МАНТИ З баранини і курдючного жИРОМ

Їж, гуляй, печи x Інгредієнти

  • для тіста:
  • мука 3,5 ст.
  • вода 180 мл.
  • яйця курячі 1 шт.
  • сіль 0,5 ч.л.
  • для начинки:
  • баранина 400 гр.
  • жир курдючний 40 гр.
  • цибуля 3 шт.
  • зіра 0,5 ч.л.
  • перець чорний мелений
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

МАНТИ З баранини і курдючного ЖИРОМ

Спочатку необхідно приготувати тісто. Яйце збиваємо з сіллю, потім вливаємо воду і ще трохи збиваємо. Починаємо потроху вводити борошно, і замішуємо тісто. готове тісто накриваємо рушником і даємо йому відпочити. Крок 2

МАНТИ З баранини і курдючного жИРОМ

Готуємо начинку. З кістки знімаємо м'ясо баранини і дрібно рубаємо. Курдючний жир прибираємо на 10 хвилин в морозилку, після чого також дрібно рубаємо. Цибулю дрібно нарізаємо. Всі інгредієнти перекладаємо в миску, додаємо зіру, перець, сіль і перемішуємо начинку руками. Крок 3

МАНТИ З баранини і курдючного жИРОМ

Тісто розгортаємо в прямокутний пласт і нарізаємо квадратами, приблизно 10 * 10 см. Крок 4

У центр кожного квадрата викладаємо начинку з баранини з курдюком і защипуємо манти будь-якої форми. Крок 5

МАНТИ З баранини і курдючного жИРОМ

Грати пароварки змастити олією, викласти на неї манти і готувати 45 хвилин.

0/5 (0 Reviews)