Справжні узбецькі манти готують, використовуючи м'ясо тільки баранини або яловичини, обов'язково додають курдючний жир. Інгредієнти ні в комі разі не пропускають через м'ясорубку, їх дрібно рубають ножем, що надає начинці соковитість і крихкість.
Їж, гуляй, печи x Інгредієнти
- для тіста:
- мука 3,5 ст.
- вода 180 мл.
- яйця курячі 1 шт.
- сіль 0,5 ч.л.
- для начинки:
- баранина 400 гр.
- жир курдючний 40 гр.
- цибуля 3 шт.
- зіра 0,5 ч.л.
- перець чорний мелений
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Спочатку необхідно приготувати тісто. Яйце збиваємо з сіллю, потім вливаємо воду і ще трохи збиваємо. Починаємо потроху вводити борошно, і замішуємо тісто. готове тісто накриваємо рушником і даємо йому відпочити. Крок 2
Готуємо начинку. З кістки знімаємо м'ясо баранини і дрібно рубаємо. Курдючний жир прибираємо на 10 хвилин в морозилку, після чого також дрібно рубаємо. Цибулю дрібно нарізаємо. Всі інгредієнти перекладаємо в миску, додаємо зіру, перець, сіль і перемішуємо начинку руками. Крок 3
Тісто розгортаємо в прямокутний пласт і нарізаємо квадратами, приблизно 10 * 10 см. Крок 4
У центр кожного квадрата викладаємо начинку з баранини з курдюком і защипуємо манти будь-якої форми. Крок 5
Грати пароварки змастити олією, викласти на неї манти і готувати 45 хвилин.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!