ПЕЛЬМЕНИ З томління баранини і м'ятним соусом

Ніжне тісто з соковитою начинкою не залишить байдужими любителів пельменів.

Інгредієнти

  • 1 кг пельменів тесту
  • 1 бараняча лопатка з жирком
  • 4-5 гілочок чебрецю
  • 1 головка часнику
  • 120 мл білого сухого вина
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець
  • мука

Для соусу:

  • 400 г густого грецького йогурту без добавок
  • 50 г м'яти
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Натріть лопатку сіллю і перцем, потім оливковою олією. Покладіть на деко в фольгу, обкласти часником і чебрецем, полийте вином. Запікайте при 150 ° С, поки м'ясо не стане легко відділятися від кістки, 2,5 ч. Крок 2 Для соусу наріжте м'яту, посоліть, збийте занурювальним блендером в пасту. Долийте трохи масла, ще раз збийте. Змішайте з йогуртом, приправити перцем. Крок 3 Остудіть м'ясо, 20 хв., Зніміть з кістки і розберіть на волокна. Сполучну тканину і печена часник дрібно порубати, змішайте з м'ясом і соками, що витекли на деко. Приправте перцем, ще порубати важким ножем. Крок 4 Розкочуйте тісто на присипаної борошном поверхні в пласт товщиною 3 мм, формочкою вирізуйте гуртки діаметром 5-6 см (залишки тіста перемісити і розкачайте). У центр кожного гуртка кладіть ложечку баранини з соком, ретельно защипують краю і з'єднувати куточки, зліплений їх. Викладайте пельмені на присипану борошном дошку. Крок 5 Коли все пельмені зліплені, варіть їх партіями в великій каструлі з бурхливо киплячій підсоленій водою, поки вони не спливуть, приблизно 8 хв. Подавайте дуже гарячими, з м'ятним соусом.

0/5 (0 Reviews)