Перської СУП З Гонд

Точно так же, як в ашкеназскіх єврейських громадах і громадах з Північної Африки прийнято влаштовувати конкурс чолнт і Хаміни, і кожна сім'я по праву пишається своїм сімейним рецептом, секрети якого сягають корінням до кухонь праотців, перські єврейки змагаються в умінні у кого краще всіх вийде суп з гонді. Цей освіжаючий і насичує суп прийнято подавати в їх громадах ввечері в суботи. Треба сказати, що євреї з Персії славляться скупуватими і навіть злегка скнари. І суп з гонді непогана до того ілюстрація & ndash; адже він & nbsp; одночасно і перше, і друге. Приходить батько з синагоги, благословляє суботи над склянкою вина, переломлює халу & ndash; і на столі вже чекають його закуски, а потім тільки суп з гонді. І вже після нього хочеться тільки чаю і швидше спати. Тому що сказано: & laquo; Сон в суботи благословенний & raquo ;. Гонді & ndash; це великі фрикадельки з тонко змеленого курячого фаршу з борошном з гороху нут. А в сам суп, в якому варяться гонді, додають цілісний нут. Ще в гонді і в бульйон обов'язково кладуть шафран, і суп набуває характерного святковий колір і тонкий смак.

 Перської СУП З Гонд

Інгредієнти

  • 4 л курячого бульйону
  • 300 г гороху нуту
  • 1 склянки довгого рису
  • 1 велика цибулина
  • 3-4 ниточки шафрану
  • оливкова олія
  • сіль

Для фрикадельок гонді

  • 1/2 кг курячого фаршу
  • 2 великі цибулини
  • 150 г борошна з нуту
  • 1/2 склянки оливкової олії
  • 3 ниточки шафрану
  • 1 ч. Л. меленого білого перцю
  • 1 ч. л. меленого кардамону
  • 1 ч. л. меленої куркуми
  • 1 ч. л. солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Замочіть нут на 8-10 год у холодній воді. Злийте воду, покладіть нут в каструлю і залийте 1 л свіжої води і доведіть до кипіння. Знову злийте воду, залийте 1 л холодної води і доведіть до кипіння. Повторіть процедуру з нутом три рази. Це допоможе гороху швидко розваритися, а також видалить частину цукрів, важких для переварювання. Крок 2 Рис залийте 2 склянками окропу, посоліть і відваріть до готовності. Крок 3 Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями. Розігрійте в сковороді оливкове масло і обсмажуйте цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору, 5-7 хв. Крок 4 Розігрійте в каструлі бульйон, додайте обсмажену цибулю і горох нут, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального. Крок 5 Весь шафран для супу і гонді покладіть в чашку і залийте 2 ст. л. гарячого бульйону. Дайте настоятися 10 хв. Вилийте половину настою і ниточок шафрану в бульйон, а залишився в фарш. Крок 6 Приготуйте гонді. Лук натріть на тертці або подрібніть в кухонному комбайні. Змішайте цибулю з курячим фаршем, нутовой борошном, настоєм шафрану, приправте сіллю і спеціями. Змочіть руки водою і добре вимісити фарш. Накрийте миску з фаршем харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 30 хв. Крок 7 Сформуйте з фаршу фрикадельки розміром трохи менше тенісного м'яча, не старайтеся особливо і не стискайте фарш! Крок 8 Трохи збільште вогонь під бульйоном, щоб він злегка кипів, і опустіть гонді. Коли бульйон повторно закипить, зменшіть вогонь до мінімального і варіть суп близько 1,5 ч. Крок 9 Подавайте так: в тарілку покладіть 2 ст. л. рису і 2 фрикадельки-гонді і залийте ополоником бульйону з нутом.

0/5 (0 Reviews)