Плов З м'ясом

Інгредієнти

  • рис – 1 кг
  • м'ясо (баранина, яловичина) – 1,5 кг
  • морква – 0,5 кг
  • цибуля – 1 кг
  • часник – 1 головка
  • спеції на смак

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Нарізати і обсмажити цибулю до золотистої скоринки. М'ясо нарізати кубиками (скибочками) і додати його до цибулі. Смажити до рум'яного стану. Нарізати моркву скибочками, покласти до м'яса, залити все водою. Додати спеції, сіль за смаком і залишити гаситися на 50-60 хвилин на повільному вогні. Крок 2

Плов З м'ясом

Рис ретельно промити (6-7 разів). Засипати зверху м'яса і разравнять. Влити воду, щоб вона була вище рівня рису на 1-1.5 см. Крок 3

 Плов з м'ясом

Коли рис почне виступати з води, взяти очищені зубчики часнику і” заштовхнути “його в рис рівномірно. Коли води зверху зовсім вже не буде, зробити отвори в рисі для того, щоб вийшов пар. Крок 4

Плов З м'ясом

Коли води зовсім не залишиться, зняти з вогню і дати потомитися під кришкою 30 хвилин, після чого все перемішати.

0/5 (0 Reviews)