Інгредієнти
- рис – 1 кг
- м'ясо (баранина, яловичина) – 1,5 кг
- морква – 0,5 кг
- цибуля – 1 кг
- часник – 1 головка
- спеції на смак
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Нарізати і обсмажити цибулю до золотистої скоринки. М'ясо нарізати кубиками (скибочками) і додати його до цибулі. Смажити до рум'яного стану. Нарізати моркву скибочками, покласти до м'яса, залити все водою. Додати спеції, сіль за смаком і залишити гаситися на 50-60 хвилин на повільному вогні. Крок 2
Рис ретельно промити (6-7 разів). Засипати зверху м'яса і разравнять. Влити воду, щоб вона була вище рівня рису на 1-1.5 см. Крок 3
Коли рис почне виступати з води, взяти очищені зубчики часнику і” заштовхнути “його в рис рівномірно. Коли води зверху зовсім вже не буде, зробити отвори в рисі для того, щоб вийшов пар. Крок 4
Коли води зовсім не залишиться, зняти з вогню і дати потомитися під кришкою 30 хвилин, після чого все перемішати.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!